Μοιράσου το Άρθρο

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Οδυσσέας Παπαθανασίου έφυγε σήμερα αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, που ταξίδεψε με τη μουσική του πολλές γενιές σε όλο τον κόσμο.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Ο συνθέτης της Μυθωδίας που «ταξιδεψε» εξω απο την Γη, βραβεύτηκε με Όσκαρ για την μουσική σύνθεση της ταινίας οι δρόμοι της φωτιάς του 1982. Ήταν παγκοσμίως γνωστός με πολλές δουλειές στη μουσική βιομηχανία αλλά και στον κινηματογράφο μεταξύ άλλων Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο.

.

.

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Ντέμη Ρούσο, την Ειρήνη Παππά και τον Γιον Άντερσον.

.

.

Το CD και DVD της Μυθωδίας του 2001 ηχογραφήθηκε/γυρίστηκε ζωντανά στην συναυλία στις Στήλες του Ολυμπίου Διός και στη σκηνή έπαιξαν: ο Βαγγέλης Παπαθανασίου – συνθεσάιζερ και πλήκτρα, η Μητροπολιτική Ορχήστρα του Λονδίνου, η οποία συμπληρώθηκε από δύο υψίφωνες, τη σοπράνο Καθλήν Μπάτλ και την Τζέσυ Νόρμαν. Υπήρξαν έντονες συζητήσεις σχετικά με την Μυθωδία

.

.

«Ζω κοντά στην ιδέα της Ελλάδας, αλλά μακράν της μίζερης ελληνικής πραγματικότητας. Η Ελλάδα στα μάτια μου δεν είναι το τσίρκο όπου διαδραματίζονται θεατρικές θηριομαχίες… Δεν είναι ο αγώνας για το θρόνο, το κηδεμόνευμα προσώπων και πραγμάτων. Είναι μια πνευματική υπόθεση ερήμην του αλληλοσπαραγμού των κηδεμόνων της…»

Βαγγέλης, παπάθανασίου σε συνέντευξη στο Γιώργο Λιάνη

.

Από MacedoniaNET