Μοιράσου το Άρθρο

Ο Γιουβάλ Χαραρι ακομα μια φορα εκανε δηλώσεις που προηαλεσαν ανησυχία και παράλληλα ενα αίσθημα προβληματισμού και φόβου στους ανθρώπους.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

168
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Ο Γιουβάλ Νώαχ Χαράρι είναι Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του τμήματος ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.  Ειναι ο βασικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και δημιουργός της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Εφερε ανησυχία με νέες δηλώσεις του στις οποίες ανεφερς ότι σύντομα θα εμφανιστούν τα «τροποποιημένα ανθρώπινα όντα» λογο ανάπτυξης γενετικής μηχανικής μαζί με εμφυτεύματα και με τη χρήση της ρομποτικής, της νανοτεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης.

.

Αλλά ένας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε τώρα με τη νέα τεχνολογία είναι ότι αν δεν διασφαλίσουμε ότι ωφελούνται όλοι τότε ίσως να αναδύεται η μεγαλύτερη ανισότητα στα χρονικά λόγω αυτών των καινούργιων τεχνολογιών. Αυτός είναι σαφέστατα ένας πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος.“Όπως το ότι οι πλούσιοι είχαν καλύτερο φαγητό, συνεπώς ψήλωναν περισσότερο και είχαν και άλλα πλεονεκτήματα. Αλλά ουσιαστικά παρέμεναν τα ίδια ανθρώπινα όντα. Πλησιάζουμε σε ένα σημείο στην ιστορία όπου θα είναι όλο και πιο πιθανό ότι οι οικονομικές διαφορές θα μεταφράζονται σε πραγματικές βιολογικές διαφορές, το οποίο παλαιότερα στην ιστορία ήταν αλήθεια σε κάποιο βαθμό.

.

.

Μια από τις παλαιότερες συνεντεύξεις που είχε δώσει.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *