Μοιράσου το Άρθρο

Ο θρυλικός Ελληνας πιλότος που έγραψε ιστορία στο Β παγκόσμιο πόλεμο Κωνσταντίνος Χατζηλάκος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 102 του χρόνια.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος Είχε τιμηθεί με μια σειρά από βραβεία και παράσημα για την δράση του στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο είχε υπηρετήσει στην αεροπορία και είχε πάρει μέρος σε μια σειρά από επιχειρήσεις σε περιοχές της Βορείου Αφρικής της Μεσογείου της Ιταλίας της Γιουγκοσλαβίας και του Αιγαίου.

.

.

Η δράση του και τα επιτεύγματα του ήταν γνωστά εντός και εκτός συνόρων με τον βασιλιά Κάρολο να τον έχει συναντήσει τα χρόνια που ήταν διάδοχος του βρετανικού θρόνου. 

.

Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 200 πολεμικές αποστολές με αεροσκάφη «Hurricane» και «Spitfire»με δέκα πολεμικά παράσημα. Το 1945-1967 διετέλεσε εκπαιδευτής σε στρατιωτικές σχολές και των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και διοικητής μεγάλων αεροπορικών μονάδων και διευθυντής επιχειρήσεων σε στρατηγεία του ΝΑΤΟ.

.

Το 1964-1967 ήταν ακόλουθος άμυνας στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Αποστρατεύτηκε τον Απρίλιο του 1967. Στη συνέχεια εργάστηκε για εννέα χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος στη Χαλυβουργική και από το 1978-1997 ήταν τεχνικός σύμβουλος της Mc Donnell Douglas Corporation. Ως βετεράνος πολεμικός πιλότος ήταν πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων αεροπόρων της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, κλάδος Αθηνών.

Από MacedoniaNET