Μοιράσου το Άρθρο

Απαράδεκτη απόφαση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Παρέστη στα εγκαίνια του Τουρκικού κέντρου που εγκαινίασε ο Ταγιπ Ερντογάν.

Πρωτίστως οι τρεις μεγαλύτερες εβραϊκές συγκεντρώσεις είχαν απορρίψει την πρόσκληση του τούρκου προέδρου. Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να πείσει τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής να μην παρευρεθεί στην ενλόγω εκδήλωση.

«Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Όπως πάντα επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας.» Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Η Αρμενική Οργάνωση ANCA πηρε θέση και με tweet της ανέφερε:

Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη.

Οι τούρκοι όπως ήταν αναμενόμενο εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής. Δημιούργησαν βίντεο και με φωτογραφίες, ανεβάσανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την παρουσία του στο event.

Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι πολύ καλά οργανωμένη και δεν θα άφηνε να χαθεί τέτοια ευκαιρία. Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε…;

Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία


Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *