Μοιράσου το Άρθρο

Βράζουν στα Σκόπια με τη στάση που κρατάει η Βουλγαρία, Μπλοκάροντας ουσιαστικά την ένταξη της χώρας στην ευρωπαΐκή ένωση, για εθνικούς λόγους.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Πιο αναλυτικά η Βουλγαρία ασκεί βέτο και παρεμποδίζει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ένταξης των Σκοπίων στην ευρωπαΐκή ένωση . Ο λόγος είναι τα ανοικτά εθνικά ζητήματα, Γλωσσικές διαφορές, Αλλά και ιστορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών και ανακρίβειες οι οποίες πρέπει να λυθούν πριν αρθεί το βέτο.

.

Οπως ανέφερε Ο πρόεδρος της χώρας Στέβο Πεντάροφσκι, «τέτοιου είδους ταπεινώσεις και υποτιμήσεις που έχουμε υποστεί ως χώρα τα τελευταία δύο χρόνια από τη Βουλγαρία δεν τις είχαμε βιώσει σε 20 χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

Ουσιαστικά η Βουλγαρία υπέβαλλε στην συνεδρίαση της επιτροπής μόνιμων αντιπροσώπων των χωρών μελών της ευρωπαΐκής ένωσης πέντε καινούργια παράλογα όπως αναφέρει αιτήματα προκειμένου να αρει το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην ευρωπαΐκή ένωση .

.

«Συμβουλεύω τον πρωθυπουργό να μην πάει στις Βρυξέλλες. Μιλήσαμε γι’ αυτό το θέμα πριν από μερικές ημέρες και η συμβουλή μου ήταν ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, με τους Βούλγαρους να θέτουν συνεχώς νέα παράλογα αιτήματα, δεν έχει κανένα λόγο να μεταβεί εκεί. Να πάει να κάνει τι; Για τις φωτογραφίες και μόνο;Φανταστείτε μια σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων με ολόκληρη την περιοχή να μην σημειώνει καμία πρόοδο όσον αφορά την ευρωπαϊκή της πορεία κι εμείς να πηγαίνουμε εκεί απλώς για τη φωτογράφιση»

Στέβο Πεντάροφσκι

.

Η γαλλική πλευρά προσπάθησε να επιλύσει την διαφορά μεταξύ Σοφίας και Σκοπίων.Η πρόταση που υπέβαλε πριν λίγες μέρες ήταν μία βάση όπως ανέφερε ο πρόεδρος Πεμτάροφσκι, για την εξύβριση συμβιβαστικής λύσης στους «Εξωπραγματικούς Ορους» της Βουλγαρίας.

.

.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Εμπρησμός Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τέμπη 2023 Τουρκία

.

Από MacedoniaNET