Μοιράσου το Άρθρο

Πέρασαν περίπου 22 χρόνια, από τότε που ο 19χρονος τότε στρατιώτης Βασίλης Ραχουτης   έχασε την ζωή του στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα» τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000, προσπαθώντας να σώσει όσους περισσότερους συνανθρώπους του μπορούσε.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Το «Εξπρές Σάμινα» με δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος – Ικαρία – Σάμος – Φούρνοι, Ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά βράδυ της 26ηςΣεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται στα πρακτικά του πλοίου είχαν επιβιβαστεί 447 επιβάτες, 64 μέλη πληρώματος, μεταξύ των οποίων και 21 στρατιώτες με τελικό λιμάνι την Σάμο καθώς επέστρεφαν από άδεια. Βέβαια πολλές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αριθμός Βέβαια πολλές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αριθμός τωνΤων επιβαινόντων ήταν αρκετά μεγαλύτερος.

.

.

Αριθμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν το μοιραίο ράδυ στον Πειραιά δεν επιβιβαζόταν ο 19χρονος Βασίλης Ραχούτης…

.

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, με 8 μποφόρ και στον αυτόματο πιλότο το «Εξπρές Σάμινα» παρεκκλίνει της πορείας του και προσκρούει στο σύμπλεγμα βραχονησίδων «Πόρτες» με ταχύτητα 18 κόμβων. Οι «Πόρτες» είναι σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων περίπου από το λιμάνι της Πάρου. Το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας είχε λάθος ενημέρωση καθώς ζημιά του πλοίου ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

.

Οι 21 στρατιώτες μαζί με τον Βασίλη Ραχούτη αναλαμβάνουν ηθικά να σώσουν των κοσμο, καθώς το πλήρωμα του πλοίου Παραλείπει να κλείσει όλες τις υδατοστηγης πόρτες και σαν αποτέλεσμα είχε αρχίσει να καταγγείλει το πλοίο σε ελάχιστα λεπτά. Το πλοιο πήρε άμεσα κλίση προς τα δεξιά.

.

Περίπου 500 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα να παλεύουν με τα κύματα και οι στρατιώτες προσπαθούσα να σώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν. Στο σημείο κατέφθασαν σκάφη του Λιμενικού, βρετανικά πολεμικά που ήταν σε άσκηση στην περιοχή καθώς και ψαράδες του νησιού για να περισυλλέξουν όσους ναυαγούς μπορούσαν.

.

.

Ο Ηρωας Βασίλης Ραχούτης, Στην προσπάθειά του να σώσει ένα βρέφος πνίγηκε το βράδυ της 26 Σεπτεμβρίου ενώ πρώτα είχε βοηθήσει και σώσει τη μητέρα του παιδιού καθώς και τις ζωές Δεν κάνουν επιβατών μαζί με τη βοήθεια των υπολοίπων στρατιωτών

.

.

Το λιμενικό Σώμα δεν θα πάψει ποτέ να τιμά τη μνήμη του για την τεράστια αυτοθυσία που έδειξε υπερασπίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου.

.

Στο Facebook , Υπάρχει γκρουπ στην Μνήμη του Ήρωα Στρατιώτη Βασίλη Ραχούτη

.

.

Από MacedoniaNET