Μοιράσου το Άρθρο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Φιλανδίας Αλεξάντερ Σταμπ απάντησε στον Γιάνη Βαρουφάκη για τα όσα υποστηρίζει για την χώρα του για τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Του ζήτησε να σταματήσει αμέσως την παραπληροφόρηση.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

«Μόνο όσοι βάζουν τον ΝΑΤΟϊσμό πάνω από το συμφέρον των Ουκρανών εστιάζουν στο δικαίωμα εισόδου στο ΝΑΤΟ και απορρίπτουν την βέλτιστη λύση: Ανεξάρτητη-Ουδέτερη-Ουκρανία. Ρωτήστε τους Αυστριακούς και Φινλανδούς που ζούσαν με περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία απ’ ότι εμείς εντός του ΝΑΤΟ!»

Γιανης Βαρουφάκης

.

«Σας παρακαλώ σταματήστε την παραπληροφόρηση. Η ουδετερότητά μας δεν ήταν επιλογή, ήταν αναγκαιότητα αφού πολεμήσαμε τη Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φινλανδοποίηση είναι η απόλυτη προσβολή για μια χώρα που αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τις δημοκρατικές της αξίες απέναντι σε έναν επιτιθέμενο»

Αλεξάντερ Σταμπ

.

 «Όπως απάντησα στον αντίπαλό μου από τα Eurogroup του 15, τώρα που οι Ουκρανοί σκοτώνονται δεν είναι η στιγμή για μεταξύ μας κόντρες. Ένα είναι το ερώτημα: Πώς θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να χαρούν την Ειρήνη& Δημοκρατία που εξασφάλισε η Ουδετερότητα στη Φινλανδία στον Ψυχρό Πόλεμο» για να του ανταπαντήσει το τελευταίος πως «Θεωρώ το σχόλιό σας πραγματικά προσβλητικό. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της ιστορίας, της ασφάλειας και της ταυτότητάς μας».

Γιανης Βαρουφάκης

.

«Βρίσκω το σχόλιό σου πραγματικά προσβλητικό. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της ιστορίας, της ασφάλειας και της ταυτότητάς μας.»

Αλεξάντερ Σταμπ

.

Από MacedoniaNET