Μοιράσου το Άρθρο

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της 25 Ιουνίου και τις επόμενες κινήσεις του συνδιασμού.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

385
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Το εκτελεστικό γραφείο του ΣυΡιζΑ συνεδρίασε υπό την προεδρία του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και εκεί επιβεβαιώθηκε ότι θα πορευθούν στις επερχόμενες εκλογές με επικεφαλή τον Αλέξη Τσίπρα . Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας ενώ την Τετάρτη της κεντρικής επιτροπής του ΣυΡιζΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αποδεχτεί την διερευνητική εντολή.

.

flatmate.gr@gmail.com

.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Αλέξης Τσιπρας: 

«Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξελεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού

Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ.
Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα.

Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών.

Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής. Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο, είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο απο τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Αλλά να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου. Ως μια δύναμη ασυμβίβαστη. Που έρχεται απο μακριά και θα πάει μακριά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

.

.

Από MacedoniaNET