Μοιράσου το Άρθρο

Το project στο ελληνικό έχει ήδη ξεκινήσει με οποία προβλήματα αλλά με την κυβέρνηση να το στηρίζει και να προχωράει. Στο Παρελθόν υπήρχε μία ιδανική πρόταση από τον στέφανο Μάνο που θα έκανε πολλούς δήμους στο κέντρο να αναπνεύσουν, δυστυχώς δεν εισακούστει.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


Ο Στέφανος Μάνος υπήρξε βουλευτής και ανάμεσα στην πολιτική του καριέρα διετέλεσε υφυπουργός Δημοσίων Έργων με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και υπουργός στο Υπουργείο Χωροταξίας Οικισμού & περιβάλλοντος. Μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, Έκανε αρκετές καινοτομίες ανάμεσα τους η Κατασκευή των προ των παιδότοπων της Ελλάδος καθώς και η συμβολή του στο σχεδιασμό της Αττική οδού και η μεταφορά του Αεροδρομίου από το ελληνικό στα Σπάτα.

.

.

Σε αυτό το άρθρο εμείς θέλουμε να σταθούμε στην πρόταση που είχε κάνει για την αξιοποίηση του χώρου του ελληνικού ώστε να αποσυμφορηθούν όσο γίνεται κάποιοι δήμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μια πρόταση που θα ομόρφυνε το κέντρο.

.

Η κεντρική ιδέα της πρότασης του Στέφανου Μανού ήταν η δημιουργία 20 Κήπων των 100 στρεμμάτων ο καθένας, στην καρδιά της Αθήνας. Πρότεινε να δοθεί σε κοινή χρήση το 50% της έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού για πάρκα , πλατείες κτλ και το υπόλοιπο 50% να γίνει οικοδομήσιμα οικόπεδα.

.

Από το οικοδομήσιμο 50% και με τα χρήματα από την πώληση των οικοπέδων, θα πρέπει να απαλλοτριωθούν 20 εκτάσεις των 100 στρεμμάτων στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και να δημιουργηθούν 20 Κήποι.Δηλαδή 20 νέοι κήποι Σε κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας.

.

Σου αποτέλεσμα θα ήταν αρκετές κεντρικές περιοχές όπως η Κυψέλη το Περιστέρι το Αιγάλεω, το Γκύζη, η πλ βαθύς κτλ θα είχαν στην καρδιά τους νέους μεγάλους κήπους .

.

Η κεντρική ιδέα του κ. Μάνου είναι πως θα υπήρχε περισσότερο νόημα αντί για ένα τεράστιο πάρκο όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού , να υπήρχαν μικρότεροι Κήποι κοντά στους χώρους κατοικίας των πολιτων , άμεσης πρόσβασης και ένα Μητροπολιτικό πάρκο αρκεί το ση μισή έκταση απ’ αυτήν που προβλέπει η αρχική μελέτη (2600 στρέμματα αντί 5200 στρέμματα).

.

.

.

Από MacedoniaNET