Μοιράσου το Άρθρο

Στο πλαίσιο μιας πιο οικολογική συνείδησης , εβγαλε σχετική ανακοίνωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανακοίνωσε νέα μέτρα και φόρο άνθρακα.

Στο υπουργικό όλοι συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 4, Νοεμβρίου πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις αλλαγές για μία πιο οικολογική Ελλάδα . Έτσι ξεκινάει με την απαγόρευση πώληση οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης με ειδική ρύθμιση στα ταξί αλλά και στα ενοικιαζόμενα οχήματα.

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και Facebook.

«Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης!»

Ανέφερε ο πρωθυπουργός

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απόρροια των περιορισμών που έχει θέσει η ευρωπαΐκή ένωση για τη μείωση του της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα. Υπάρχει σχετική συμφωνία για απαγορεύσει τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Απ’ ότι φαίνεται θα πάμε στην ηλεκτροκίνηση αλλά και σε κινητήρες υδρογόνου. Σκοπός είναι τα «οικολογικά» οχήματα Σταδιακά να αντικαταστήσουν όλα τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι τιμές τους να πέσουν αρκετά.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *