Μοιράσου το Άρθρο

Η Shell PLC Έσπασε το εμπάργκο απέναντι στη Ρωσία αγοράζοντας σε τιμή ευκαιρίας ένα μεγάλο φορτίο Ρωσικού ακατέργαστου πετρελαίου. Το ρωσικό πετρέλαιο αυτη την στιγμη ειναι σε εμπάργκο από τη διεθνή ενεργειακή βιομηχανία.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Η Shell αγόρασε 100.000 τόνους από τη ναυαρχίδα Ουράλ της Ρωσίας ακατέργαστo την Παρασκευή, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τη συναλλαγή. Πλήρωσε 28,50 δολάρια το βαρέλι κάτω από την τιμή του διεθνούς δείκτη αναφοράς Μπρεντ, την ευρύτερη έκπτωση που καταγράφεται.

.

Η London-Listed Shell αγόρασε το ακατέργαστο από την Trafigura Group Pte. Ltd., ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους εμπορευμάτων και μεγαλύτερους εξαγωγείς ρωσικού πετρελαίου. Ο Trafigura δεν κατάφερε να πουλήσει το φορτίο αυτή την εβδομάδα πριν προβεί σε προσφορά από τη shell αφού υπήρξε μία τεράστια έκπτωση στην τιμή του.

.

Οι δυτικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αυτή την εβδομάδα έτρεχαν να αποστασιοποιηθούν από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η Shell δήλωσε οτι και εκεινη αυτή την εβδομάδα ότι θα βγει από τις κοινές εταιριες της με τον Ρωσίκό ενεργειακό γιγάντια Gazprom PJSC.Ένα άτομο εκ των εσω ανέφερε ότι η Shell εξακολουθεί να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο.

.

Μην ξεχνάμε ότι παρά τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλοι οι σύμμαχοί άφησαν την ενέργεια έξω από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα. Ενω αρκετά διυλιστήρια πάλευαν να πάρουν χρηματοδότηση και πλοία για να εξάγουν ρωσικό πετρέλαιο.

.

Η αυτοκυρώσεις έχουν βγάλει εκτός ένα κομμάτι από τις παγκόσμιες προμήθειες, ανεβάζοντας τις τιμές για τον διεθνή δείκτη αναφοράς Μπρεντ μέχρι $113,80 το βαρέλι. Οι έμποροι αναφέρουν ότι στοιχίζει στην εφεδρική αλυσίδα εφοδιασμού ο αποκλεισμός της Ρωσίας, προκαλώντας τα διυλιστήρια να μειώσουν την παραγωγή.

.

πηγη WSJ

Photo PETER BOER/BLOOMBERG NEWS

Από MacedoniaNET