Μοιράσου το Άρθρο

Η εισβολή στην Ουκρανία αρχίζει και προκαλεί μία πληθώρα γεγονότων στη Ρωσία. Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν επηρεάσει σημαντικά τη χώρα. Και όσο κι αν δεν φαίνεται έχουν κλιμακωθεί και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Τις τελευταίες βδομάδες γινόμαστε θεατές της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ενός πολέμου του οποίου Οι εικόνες έρχονται καθημερινά στα σπίτια μας. Τι συμβαίνει όμως στον ψηφιακό κόσμο στις καθημερινές επιθέσεις του «στρατού» της πληροφορικής.

.

Στις 11 Μαρτίου, όλοι οι servers και τα domains θα πρέπει να μεταφερθούν στη Ρωσική ζώνη. Κάτι που γνωρίζαμε καιρό πριν από σχετικά πειράματα που έκανε τότε η Ρωσία. Βλέπετε τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα είναι προσχέδιασμέρνα. Σε περσινό άρθρο του Reuters διαβάζουμε:

.

«Η Ρωσία πρόκειται να υιοθετήσει νομοθεσία, γνωστή ως νόμος για το “κυρίαρχο διαδίκτυο” στα τέλη του 2019, η οποία επιδιώκει να θωρακίσει τη χώρα από την αποκοπή της από ξένες υποδομές, ως απάντηση στον επιθετικό χαρακτήρα της εθνικής στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

.

.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε ποσοστό 85%. Από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία, περιορίστηκε η πρόσβαση σε αρκετούς ιστότοπους καθώς και παράλληλα αρκετές διαδικτυακές υπηρεσίες έκλεισαν για τη χώρα, όπως το Facebook, το Twitter και το Netflix.

.

όπως το Facebook, το Twitter και ακόμη και το Netflix – με τη Ρωσία είτε να περιορίζει την πρόσβαση σε ιστότοπους είτε τους παρόχους να αποσύρουν τις υπηρεσίες.

.

Ο Abishur Prakash, συγγραφέας του βιβλίου The World is Vertical: How Technology is remaking Globalisation αναφέρει:

«Λόγω γεωπολιτικής, αναδύεται ένας διαφορετικός σχεδιασμός για το Διαδίκτυο, όπου τα έθνη είτε είναι αποκομμένα είτε αναπτύσσουν τη δική τους εναλλακτική. Οι παγκόσμιες γέφυρες, όπως οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν συνδέσει πληθυσμούς για δεκαετίες, καταρρίπτονται+»

.

.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Εμπρησμός Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τέμπη 2023 Τουρκία

.

Από MacedoniaNET