Μοιράσου το Άρθρο

Μια πρώην αναλυτής της CIA ισχυρίστηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «ενορχήστρωσε» το πραξικόπημα με τον αρχηγό μισθοφόρων Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζι, με σκοπό να κάνει τη Δύση να πιστέψει ότι ο στρατός του είχε αποδυναμωθεί και το ηθικό είναι χαμηλό.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

930
Πρέπει να θεσπιστούν σκληρότερες ποινές για τους Εμπρηστές;

Η δημοσκόπηση έληξε!

Η Ρεμπέκα Κόφλερ πρώην αναλυτής στην CIA, μίλησε στον Έρικ Σον του Fox News το Σάββατο και ανέφερε ότι το πραξικόπημα οργανώθηκε ως ένας τρόπος απο τον Ρώσο ηγέτη να ενισχύσει την πολιτική του ισχύ και σ τελικό στόχο έχει «να αποκτήσει δυναμική, να κινητοποιήσει επιπλέον προσωπικό και να οργανώσει εκ νέου την επίθεσή του στην Ουκρανία».

Οι δυνάμεις του Πριγκόζιν μετακινήθηκαν από τα στρατόπεδά τους στην Ουκρανία στη Ρωσία την Παρασκευή και ανέλαβαν μια περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση στη νότια πόλη Ροστόφ, πριν προχωρήσουν προς τη Μόσχα.

«Ο Πούτιν θέλει να πιστεύουμε ότι είναι αδύναμος, ότι υπάρχει συνεχής απειλή για στρατιωτική εξέγερση.Αυτό λοιπόν είναι ένα πρόσχημα για να κηρύξει στρατιωτικό νόμο, κάτι που έχει ήδη κάνει ο Πούτιν. Έκανε σήμερα τροπολογία ότι όποιος παραβιάζει τον στρατιωτικό νόμο θα φυλακιστεί για 30 ημέρες. Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό σημείο είναι ότι ο Πούτιν μόλις εξουσιοδότησε ότι άνδρες με ποινικό μητρώο μπορούν να ενταχθούν στο στρατό ».

«Αυτό λοιπόν είναι μια δικαιολογία για επιπλέον κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων για να τους στείλουν στο μύλο κρέατος στην Ουκρανία. Είναι επίσης για να δείξουμε στον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι, όχι, η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή. Η Ρωσία στην πραγματικότητα, ξέρετε, εμπλέκεται στη δική της εσωτερική αναταραχή. Αλλά όλο αυτό είναι ένας κλασικός αντιπερισπασμός και κλασικός Πούτιν».

«Ο Πριγκόζιν δεν είναι ηλίθιος άντρας. Είναι ένας πολύ έξυπνος πρώην κατάδικος. Μετέτρεψε τη ζωή του από κρατούμενος σε ιδιοκτήτης κερκίδων χοτ-ντογκ σε ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης catering πολλών εκατομμυρίων που εξυπηρετούσε το Κρεμλίνο, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Πούτιν ».

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *