Μοιράσου το Άρθρο

Απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 81 ετών ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην οικια του στην Γερμανία.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

169
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Οπωε αναφέρει η Bild, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέθανε μέσα στο σπίτι του την Τρίτη 26.12.2023. Ο Σόιμπλε ηταν ευρέως γνωστός για την σκληρή οικονομική πολιτική του. Ειχε διατελέσει επί χρόνια υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επί πρωθυπουργίας της Άνγκελα Μέρκελ.

Γεννημένος στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας ήταν ο γιος εφοριακού υπαλλήλου. Ηταν ο μεσαίος από τρεις αδερφούς. Πηρε απολυτήριο λυκείου το 1961 και σπούδασε Νομική και Οικονομικά στα Πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Αμβούργου που αποφοίτησε το 1966 και το 1970. Μετέπειτα εργάστηκε ως εφοριακός και ως δικηγόρος.

Από το 1981 έως το 1984 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Τον Νοέμβριο του 1991 έγινε πρόεδρός της Ένωσης. Ύστερα από ένα σκάνδαλο που έγινε το 20 εγκατέλειψε συγκεκριμένη θέση

Τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι το 2005 υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, υπό την ηγεσία της Άνγκελα Μέρκελ.

Από το 1990 ήταν καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα, αφού οι σφαίρες ενός ενόπλου τον κατέστησαν ανάπηρο και παραλίγο να τον σκοτώσουν.

Από MacedoniaNET