Μοιράσου το Άρθρο

.

Ανήλικα παιδιά έδωσαν μάθημα ήθους καθώς βρήκαν ένα πορτοφόλι γιατρού με σημαντικά έγγραφα και χρήματα και το παρέδωσαν στην αστυνομία.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

188
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Στην Πάτρα 4 μαθητές γυμνασίου βρήκα στην Πλ. Γεωργίου ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 700 € καθώς και έγγραφα και κάρτες και το παρέδωσαν αμέσως την αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης γιατρός στο επάγγελμα έφτασε στο αστυνομικό τμήμα όπου παρέλαβε το πορτοφολι του, με όλο το περιεχόμενο του.

.

.

Όπως αναφέρεται στο σχολικό blog, του εβδόμου γυμνασίου Πάτρας που είναι μαθητές τα παιδιά δίδαξαν ήθος σε δύσκολους καιρούς καθώς το πορτοφόλι υπήρχε ένα σεβαστό ποσο Και εκείνα Προτίμησαν να το παραδώσουν στην αστυνομία.

.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ τάξης του 7ουΓυμνασιου Πάτρας Αποστολόπουλο Μενέλαο, Αρβανίτη Κωνσταντίνο, Πιτουρά Χρήστο και Χρυσανθακόπουλο Χρήστο

.

Την Κυριακή το βράδυ ,στις 30 Απριλίου,καθόμασταν και οι τέσσερις σε ένα παγκάκι στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.Αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε ένα πορτοφόλι κάτω από το παγκάκι.Το ανοίξαμε να δούμε σε ποιον ανήκει και διαπιστώσαμε ότι μέσα είχε 720 ευρώ, 10 κάρτες και προσωπικά έγγραφα.Ξαφνιαστήκαμε από το ποσό και τον αριθμό των καρτών και υποθέσαμε ότι το πορτοφόλι ανήκει σε κάποιον με καλή οικονομική κατάσταση.

.

Παρ’ όλα αυτά ,χωρίς δεύτερη σκέψη, πράξαμε το αυτονόητο.Ομόφωνα αποφασίσαμε να το πάμε στην Ασφάλεια ,πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα μας βγει σε καλό και ο θεός θα μας το ανταποδώσει! Άλλωστε κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στους δικούς μας γονείς-να χάσουν δηλαδή το πορτοφόλι τους-και θα θέλαμε ,αν το έβρισκε κάποιος ,να τους το παρέδιδε.

.

Το πήγαμε λοιπόν στην Ασφάλεια ,όπου στην είσοδο επέτρεψαν μόνο σε έναν από μας ν’ ανέβει στον 2ο όροφο και επειδή κρατούσα εγώ το πορτοφόλι, ανέβηκα εγώ και το παρέδωσα.

.

Όταν ήρθε ο κάτοχος του πορτοφολιού,γνωστός αγγειοχειρουργός της Πάτρας,μας συνεχάρη για το ήθος μας-όπως είπε-,μας ευχαρίστησε θερμά και μας έδωσε από 50 ευρώ στον καθένα ,παρόλο που του τονίζαμε ότι δεν ήταν ανάγκη να μας δώσει τα χρήματα αυτά »

Αποστολόπουλος Μενέλαος , μαθητής

.

Από MacedoniaNET