Μοιράσου το Άρθρο

Απόφαση σταθμός καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε την ανάθεση της επιμέλειας ανήλικου τεκνου στον πατέρα ύστερα από την εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης από τη μητέρα.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

188
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Είναι μία από τις λιγοστές φορές που το δικαστήριο δεν δίνει την επιμέλεια στην μητέρα του παιδιού ενώ υπάρχει αναγνώριση απέναντι της στην ακεραιότητα της για γονέας . Στην συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι η μητέρα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έλειπε τρία χρόνια.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

Το δικαστήριο λοιπόν υπολόγισε αυτή την μεγάλη χρονική απουσία της μητέρας στην οποία το παιδί έμενε με τον πατέρα και αναγνώρισε ότι η καθημερινότητα του 9 χρόνου αγοριού με τον πατέρα δημιούργησε έναν δυνατό δεσμό.

.

«περιβάλει το παιδί του με αγάπη και στοργή, επιδεικνύει αμέριστο ενδιαφέρον για τις ανάγκες του, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ανάπτυξης του, ασχολείται με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία του, φροντίζει για την καλύτερη ψυχοσωματική και διανοητική του ανάπτυξη, ενώ δεν δημιουργεί προσκόμματα στην επικοινωνία του ανηλίκου με την μητέρα του».

.

Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε ότι η μητέρα θα πρέπει να καταβάλει μηνιαία διατροφή προς το παιδί αξίας περίπου 300 ευρώ καθώς η ίδια έχει μεγαλύτερες μηνιαίες αποδοχές από τον πατέρα του τέκνου . Σημαντικό ρόλο στην απόφαση σταθμό έπαιξε ότι ο πατέρας έχει δημιουργήσει καινούργια οικογένεια και έχει αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί και το κλίμα είναι θετικό ως προς την ανάπτυξη του παιδιού να παραμείνει με την νέα οικογένεια που έχει δεθεί.

.

«Το αληθινό συμφέρον του όπως το καθορίζουν οι βιοτικές και ψυχικές του ανάγκες, επιβάλλει η επιμέλεια αυτού να ανατεθεί στον ενάγοντα πατέρα»

.

Πηγή: dikastiko.gr

Από MacedoniaNET