Μοιράσου το Άρθρο

Η κυβέρνηση του Πακιστάν εξετάζει νομικά μέτρα κατά της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής ένωσης για το ναυάγιο που έλαβε χώρα έξω από την Πύλο σκεπτόμενοι να προχωρήσουν και σε αποζημιώσεις.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

230
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ρίχνει ευθύνες στην Ελλάδα καθώς ο από αναφορές τα περισσότερα θύματα είναι πακιστανοί πολίτες. Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαχμπάζ Σαρίφ ανακοίνωσε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ερευνήσουν τα αίτια του ναυαγίου. Την επιτροπή απαρτίζουν τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι οι οποίοι έχουν στόχο σε μια βδομάδα να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία του δυστυχήματος με σκοπό η κυβέρνηση της χώρας να κινηθεί ανάλογα.

Παρόμοια αναφορά έγινε και για παρόμοια περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν με στόχο η πακιστανικές αρχές να τα εξετάσουν ώστε να έχουν να λάβουν αποζημιώσεις. Σχετική συζήτηση έχει γίνει για συνδρομή στον ΟΗΕ.

«Ελλάδα και Ε.Ε. εξέθεσαν πολύτιμες ανθρώπινες ζωές στην ιδιάζουσα κατάσταση της εμπορίας ανθρώπων».

Από τις τελευταίες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της χώρας και του υπουργού εσωτερικών φαίνεται ότι σκοπός τους είναι να κινηθούν νομικά εναντίον της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής ένωσης. Θεωρούν πως ευθύνονται για τα κενά στους μηχανισμούς έρευνας και διάσωσης.

Στην αντίπερα όχθη η πακιστανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει 14 συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα έως λαθροδιακινητές. Αλλά! Με αναφορές που γίνεται από τα πακιστανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης οι ίδιοι οι συλληφθέντες δηλώνουν ότι ήταν νόμιμοι ταξιδιωτικοί πράκτορες! Και ότι τα χρήματα που πλήρωναν οι μετανάστες ήταν ανάλογα των ανέσεων που ζητούσαν.

Ερντογαν « Είμαστε δίπλα σας»

Η Τουρκία όπως ήταν λογικό εκμεταλλεύεται πλήρως διπλωματικά το γεγονός και μέσω του προέδρου της εξέφρασε την συμπαράσταση της προς το Πακιστάν .

«Η διεθνής κοινότητα, ειδικά οι χώρες που κάνουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας σε όλους εκτός από τους εαυτούς τους, πρέπει τώρα να αναλάβουν την ευθύνη» 

Μια μέρα πριν ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ο.Τσελίκ ζήτησε διεθνή έρευνα εις βάρος της Ελλάδας!

Από MacedoniaNET