Μοιράσου το Άρθρο

Καταψήφισε ο Αλέξης Τσιπρας την αμυντική συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας. Μαζί του οι Κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣυΡιζΑ ΜΕΡΑ25 ΚΚΕ. Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ ΚΙΝΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κωσταντίνος Μπογδάνος και Κωσταντίνα Αδάμου.

Η συμφωνία πέρασε με πλειοψηφία 191 βουλευτών.

Το «ΟΧΙ» Τσίπρα σχολιάστηκε από τα ΜΜΕ της απέναντι χώρας.
Εφημερίδα AKIT: « Ο Τσίπρας εξερράγη από την απόφαση της χώρας του κατά της Τουρκίας όταν ανέβουμε εξουσία θα την καταργήσουμε»

Εφημερίδα STAR: « Ο Αλέξης Τσίπρας πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και νυν της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως προχώρησε συμφωνίες αγορών όπλων με τη Γαλλία αντί να διαπραγματευτεί με την Τουρκία»

Εφημερίδα HURRIET: « Πυρηνική απειλή της Αθήνας κατά της Τουρκίας μαθήματα από τον Τσίπρα προς την κυβέρνηση.»

Με απλά λόγια η τούρκικες Εφημερίδες στήριξαν την επιλογή του προέδρου του ΣυΡιζΑ Αλέξη Τσίπρα. Πιο ευγενικά θεώρησαν ότι έπρεπε να μην έχουμε προχωρήσει σε αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία αλλά να έχουμε κάνει ειρηνικές συζητήσεις με την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Παράλληλα ο Ευθύμης Τσακαλώτος ζητάει να τα «βρούμε» με την Τουρκία. «Όταν έχεις ένα πρόβλημα δε βάζεις το κεφάλι στην άμμο αλλά το λύνεις όπως ο Αλέξης Τσίπρας Πήρε την πρωτοβουλία για να λυθεί το πρόβλημα με τον βόρειο γείτονα μας» είπε.

Δηλαδή υπάρχουν ακόμα άτομα που βλέπουν σαν ευκαιρία την συμφωνία των Πρεσπών. Κάτι που θα ήτανε προς όφελος μας δηλαδή να κάνουμε με όλους τους γείτονες μας.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *