Νέος Περιβαλλοντικός Φόρος σε Take Away & Delivery.

Μοιράσου το Άρθρο

Ερχεται νέος φόρος για το περιβάλλον σε ότι αφορά το take away και Delivery. Για την προστασία του περιβάλλοντος Λοιπόν όλα τα πλαστικά προϊόντα θα επιβαρύνονται με 10 λεπτά περιβαλλοντικό Φόρο.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Έτσι από την αρχή του νέου έτους, Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022 θα επιβάλλεται εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος σε take away και delivery σε όλα τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.

«Καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος. Το πλαστικό κάλυμμα ή καπάκι λογίζεται ως διακριτό προϊόν, για το οποίο επιβάλλεται αυτοτελώς η εισφορά. Εισφορά θα επιβάλλεται σε ότι διατίθενται ως συσκευασία των τροφίμων και των ποτών κατά την πώλησή τους από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες πωλούν τρόφιμα και ποτά»

ΑΑΔΕ

.

Σύμφωνα με τον Ν. 4736/2020, η Εισφορά του καταναλωτή για την προστασίας του περιβάλλοντος έχει οριστεί στα 0,05 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Για τον καφέ παράδειγμα για 0,10 ευρώ.

Η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος αφορά:

Κυπελλάκια για ποτά, Καλυμμάτα ή καπάκια.

Δοχεία τροφίμων, κουτιά με ή χωρίς κάλυμμα, εντός των οποίων τοποθετούνται τρόφιμα που προορίζονται για άμεση κατανάλωση είτε επιτόπου είτε εκτός του καταστήματος.

.


Covid-19 Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αυστραλία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Κίνα Καναδάς Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Πατέρας Αντώνιος Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Τέμπη Τέμπη 2023 Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Τουρκία Υγειονομικοί ελλαδα πέραμα

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *