Μοιράσου το Άρθρο

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανώς οργισμένος έδωσε διάγγελμα περνώντας σαφώς θέση υπέρ του Ισραήλ τονίζοντας ότι πρέπει να απαντήσει στην πρόκληση και επίθεση της Χαμάς.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

188
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμα του ήταν ξεκάθαρος ότι το Ισραήλ ειναι υποχρεωμένο και έχει το δικαίωμα να απαντήσει στους Παλαιστινίους. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 1000 πολίτες σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ με 40 αμερικανούς να είναι ανάμεσα τους.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να απαντήσει και μάλιστα έχει καθήκον να απαντήσει σε αυτές τις φαύλες επιθέσεις. Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με μια τρίτη κλήση με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Του είπα, οι Ηνωμένες Πολιτείες στην απάντησή μας πρέπει να είναι γρήγορη και συντριπτική.

«Η ομάδα μου βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή επικοινωνία με τους Ισραηλινούς μας σε όλη την περιοχή και τον κόσμο. Από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η κρίση. Ξεκινάμε πρόσθετα στρατιωτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και αναχαιτιστών, για την αναπλήρωση του Iron Dome. Θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ δεν θα ξεμείνει από αυτά τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία για την υπεράσπιση των πόλεων και των πολιτών του. Η κυβέρνησή μου διαβουλεύτηκε στενά με το Κογκρέσο καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, όταν το Κογκρέσο επέστρεψε του ζητήθηκε να λάβει επείγουσα δράση για τη χρηματοδότηση των απαιτήσεων εθνικής ασφάλειας των κρίσιμων εταίρων μας».

«Περισσότεροι από 1000 πολίτες σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για «αγνό, ατόφιο κακό» που εξαπολύεται σε αυτό τον κόσμο. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι ανάμεσά τους «σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες».

Photo: REUTERS/Jonathan Ernst

Από MacedoniaNET