Μητσοτάκης:”Όχι περαιτέρω Υποχρεωτικοτητα-Δεν είχαμε στήριξη από την αντιπολίτευση”

Μοιράσου το Άρθρο

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Athens Democracy Forum. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο New York Times και στο Steven J. Erlanger για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά στην κίνηση για την αμυνα της χώρας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε έναν αγώνα εξοπλισμών με την απέναντι χώρα. Ήταν μία κίνηση στρατηγική συνεργασίας τον δυο χωρών με τον ομόλογό του Εμανουέλ μακρόν.

«Συνάψαμε με τον πρόεδρο μακρόν μια στρατηγική συνεργασία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής που λέει πως εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δεχθεί επίθεση τότε το άλλο θα συνδράμει προς βοήθεια» ανέφερε.

Στον επίκαιρο τομέα της υγείας και την διαχείριση της πανδημίας ανέφερε:

«Το θέμα του εμβολιασμού δεν έχει πολιτικοποιηθεί στην Ελλάδα όσο στις ΗΠΑ. Πρέπει να πω πως στο θέμα αυτό δεν είχαμε την απαραίτητη στήριξη της αντιπολίτευσης»

« Γνωρίζουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού είμαστε λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό. Οι ανεμβολιαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους»

Για τα γεωπολιτικά σχέδια και την ένταξη είπε:

« Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στα προβλήματα που δημιούργησε την ευρωπαΐκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας. Έχω μιλήσει για τα προβλήματα σε ό,τι αφορά στην συμφωνία με την βόρεια Μακεδονία δεν την υπερψήφισα αλλά είχα πει πως είναι διεθνή υποχρέωση της χώρας και ως εκτούτου θα την σεβαστώ»

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *