Μοιράσου το Άρθρο

Βγήκε η απόφαση για τους ενόχους από το δικαστήριο ύστερα από 6 χρόνια από την τεράστια φωτιά που κατέστρεψε και σάρωσε την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής αττικής με επίκεντρο το μάτι.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

189
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Έξι χρόνια μετά η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε έξι κατηγορούμενους ως ενόχους για την τραγωδία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας. Το δικαστήριο καταδίκασε έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους.

Ένοχοι κρίθηκαν οι Σωτήρης Τερζούδης τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος τότε υπαρχηγό, Πυροσβεστικής Ιωάννης Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Χαράλαμπος Χιώνης ότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής αλλά και τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο που ήταν ο κάτοικος από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Το δικαστήριο έκρινε και αθώωσε τους υπόλοιπους μεταξύ αυτών η Ρένα Δούρου  τότε περιφερειάρχης και ο Ηλίας Ψινάκης τότε δήμαρχος Μαραθώνα.

Αναλυτικά αθώωσε τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστο Γκολφίνο, Φίλιππο Παντελεάκο, Δαμιανό Παπαδόπουλο, Χρήστο Λάμπρη, Χρήστο Δροσόπουλο, Γεώργιο Πορτοζούδη & Στέφανο Κολοκούρη επιπλέον αθωώθηκε ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης και τον ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *