Μοιράσου το Άρθρο

Σε πολύ έντονα φορτισμένο κλίμα και με δάκρυα στα μάτια ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος εξομολογήθηκε σε βίντεο στο facebook την αγωνία του για την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, καταγγέλλοντας «σύστημα» σε δημόσιο νοσοκομείο που τελικά τα λάθη οδήγησαν στον θάνατο του πατέρα του Δημήτρη Καλλιάνου.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

189
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Ο Γιάννης Καλλιάνος βουλευτής της νέας Δημοκρατίας πιεσμένος συναισθηματικά από τον θάνατο του πατέρα του εξέφρασε έντονα την δυσαρέσκειά του απέναντι και στον αγγειοχειρουργό αλλά και στο νοσοκομείο αττικό για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση του πατέρα του.

Πριν τρεις μέρες είχε αναφέρει σε post it στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα εξής:

«Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την οικογένεια μου.Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό πόδι. Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο»

Από την πλευρά της η Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος εξεφρασε την απογοήτευσή της για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα μέλος της από το οικογενειακό περιβάλλον του Δημήτρη Καλλιάνου.

Η ανακοίνωση της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος:

«Τα μέλη του ΔΣ της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) εκφράζουμε τα ειλικρινή θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημητρίου Καλλιάνου.

Εκφράζουμε όμως και τη βαθιά μας θλίψη και απογοήτευσή για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη μας από το οικογενειακό περιβάλλον του θανόντος, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης οδύνης και ψυχικού πόνου για την κακή πορεία της υγείας και της απώλειας της ζωής ενός ανθρώπου από τους οικείους του δεν δικαιολογεί την απρεπή, προσβλητική, απειλητική και αήθη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την απόδοση του βέλτιστου αποτελέσματος προς τους ασθενείς τους.

Υπογραμμίζουμε ότι στη χώρα μας, η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Την απόφαση για το ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Η ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής αντιμετωπίζει ασθενείς με πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και οι Αγγειοχειρουργοί μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα βοήθειας προς τους ασθενείς τους. Χαρακτηρισμοί που μεταφέρονται στον τύπο όπως «αδαής», «δόλιος», «ηλίθιος», «άνθρωποι κατώτερης μορφές ζωής», «ανθρωπάρια», «που δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης» είναι απαράδεκτοι, ιδίως όταν εκστομίζονται από χείλη επωνύμων και θεωρούμε ότι μπορούν να εκτρέψουν την κατάσταση σε επικίνδυνους ατραπούς βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των λειτουργών υγείας αλλά και των ασθενών.

Ως ΕΕΑΕ είμαστε στο πλευρό του κάθε ασθενή που μας χρειάζεται αλλά πάντα με σεβασμό και εκτίμηση στο έργο των συναδέλφων μας που αγωνίζονται για το καλό των ασθενών τους και αυτό πάντα θα το υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό θα πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δίπλα στο συνάδελφό μας, μέχρι την οριστική κρίση της δικαιοσύνης».

Το Χρονικό, Όπως ο ίδιος ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε στην εκπομπή LiveNews του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου:

Ο Γιάννης Καλλιάνος ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να βγει δημοσίως και να αποκαλύψει όλους τους διαλόγους μεταξύ τους, κατά την περίοδο νοσηλείας του πατέρα του.

.

.

Από MacedoniaNET