Μοιράσου το Άρθρο

Ο Μάριος Γιαννάκου ο σπουδαίος αθλητής υπεραποστάσεων σηκωσε την Ελληνική Σημαία στην κορυφή του κόσμου στο Έβερεστ

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

269
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Ο Μάριος ανέβηκε στα 8.848 μέτρα και κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή στον πλανήτη. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram αφιέρωσε την προσπάθεια σε έναν συνοδοιπόρο του, ο οποίος έφτασε μέχρι την κορυφή αλλα εχασε την ζωη του καθως δεν κατάφερε να γυρισει πισω απο την δύσκολη διαδρομή.


qqq

Επικοινώνησε μαζί μας, Μαθε Πως

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


Οπως ειπε στο μηνυμα του υπηρχαν πολλες δύσκολες στιγμές και αρκετές φορές σκέφτηκε να τα παρατήσει. Πριν αναχωρήσει ειχε επισκεφτεί τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

«Everest 8.848μ. Τα ξημέρωμα της Παρασκευής φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Θα ήθελα να αφιερώσω την προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, στην οικογένειά μου, στην κοπέλα μου και στον Jason που κατάφερε να φτάσει πάνω, αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς να γυρίσει.

Οι στιγμές που σκέφτηκα να φύγω ήταν πάρα πολλές αλλά ντρεπόμουν και μόνο στην ιδέα να κάνω πραγματικά πίσω. Γιάννη – Μαρίνα η φωτογραφία του Ερμή βρίσκεται εκεί που ανήκει και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί η εναέρια διάσωση στην Ελλάδα. Είναι χρέος μας.Επίσης στα δύσκολα σκεφτόμουν εκείνη την ημέρα που μίλησα με τα παιδιά από τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και τόσους υποσχέθηκα να ανεβάσω το δώρο που μου έφτιαξαν για την κορυφή.

Μετά από αυτό θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι την προσπάθεια τους στο πραγματικό Έβερεστ που λέγεται ζωή. Οπότε έπρεπε να κάνω ένα βήμα την φορά γιατί λένε πως ένα γραμμάριο πράξης ισούται με έναν τόνο θεωρίας.Στον δρόμο που λέγεται ζωή θα σας πούνε πολλοί ότι δε μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι δεν είστε ικανοί. Θα γελάσουν και μπορεί να σας κάνουν να πιστέψετε ότι όντως είστε αυτοί που θέλουν να είστε. Οι δικαιολογίες στην ζωή μας θα είναι πάντα περισσότερες και πρέπει να παίρνουμε οι ίδιοι την ζωή στα χέρια μας για οποία κορυφή θέλουμε να φτάσουμε.

Ευχαριστώ όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν που μου έμαθαν να τα ανεβαίνω».

.

.

Από MacedoniaNET