Μοιράσου το Άρθρο

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος διπλωμάτης που παραμένει στην βομβαρδισμένη Μαριούπολη, προκειμένου να βοηθήσει στην ασφαλή διαφυγή των Ελλήνων της περιοχής. 

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Να υπερασπίζω, με πίστιν και αφοσίωσιν,μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου,τας Σημαίας.Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών…. Ακριβώς ότι κάνει πράξη ο Έλληνας διπλωμάτης.

.

Ο κ.Ανδρουλάκης με καταγωγή απο την Κώ διπλωμάτης σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Βήματος της Κω και Ράδιο Πρώτο είναι καλά στην υγεία του.

.

Σε συνέντευξη που έδωσε η αδερφή του κα. Αμαλία Ανδρουλάκη στο Ράδιο Πρώτο 91.5, συγκινημένη μίλησε για την περιπέτεια του αδερφού της και την αγωνία της οικογένειας.

.

«Ένας πόλεμος δεν έχει νικητές μόνο χαμένους. Είμαστε συγκινημένοι. Βρέθηκε εκεί τέλος του Γενάρη για να βοηθήσει τους Έλληνες διότι το ελληνικό στοιχείο εκεί είναι έντονο. Δεν θα άφηνε ο αδερφός μου τους Έλληνες και ας μας λυπεί εμάς αυτό την δεδομένη στιγμή. Ο αδερφός μου έχει βαθιά αισθήματα καθήκοντος.

.

Είναι ειρηνόφιλος και μεγάλωσε με ένα βιβλίο στο χέρι. Είναι πολύγλωσσος. Κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει με ασφάλεια και υγεία. Καλές είναι οι προσευχές και ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση αλλά δεν βοηθούν. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γυρίσει.Έχει τρόφιμα, πόσιμο νερό. Δεν έχει τρεχούμενο νερό , δεν έχει ρεύμα.

.

Δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης. Είναι ρίσκο να επιχειρηθεί έξοδος με τους δρόμους γεμάτους νάρκες. Φωνάζουμε με όλη μας την δύναμη ότι αυτό που γίνεται είναι μία κτηνωδία, μία φρίκη. Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. Κάποιες φορές δεν ήταν ασφαλής και υπήρχαν περιπτώσεις που οι Έλληνες δεν ήθελαν να αφήσουν τα σπίτια τους».

Αμαλία Ανδρουλάκη, Αδερφή Μανώλη Ανδρουλάκη

.

.

«Σήμερα, βγήκαν προς τα έξω και είδαν την κατεστραμμένη πόλη. Μετά, δεν ξέρουν τι θα γίνει. Η αστυνομία, έδωσε συγχαρητήρια στον γιο μου και οι Ουκρανοί είναι ευγνώμονες που ένας ξένος, ένας Έλληνας βρίσκεται κοντά τους. Νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά.

.

Μέσα στο καταφύγιο βρίσκονται 100 περίπου άτομα, οι υπάλληλοι του ΟΑΣΕ, Ουκρανοί, που κατέφυγαν εκεί. Αρκετοί με οικογένειες και μικρά παιδιά. Μάλιστα, ένα παιδί είχε γεννηθεί 6 μέρες πριν πάνε στο καταφύγιο…Έχουν δεθεί όλοι εκεί μέσα, είναι σαν μια οικογένεια».

Υποστράτηγος εα Γιώργος Ανδρουλάκης, Πατέρας Μανώλη Ανδρουλάκη

.

.

Ο ίδιος απο την αρχη με ψυχραιμία Στάθηκε δίπλα στους Ελληνες ομογενείς. Χαρακτηριστική ήταν η βοήθεια προς τους έλληνες δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα και συντόνισε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για την ασφαλή μεταφορά όσων επιθυμούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

.

.

«Θα προσπαθήσουμε κάποια στιγμή να γίνει μία εκκένωση, όταν φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες»

.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος διπλωμάτης που παραμένει στην βομβαρδισμένη Μαριούπολη. Είναι άριστος γνώστης της ρωσικής και ουκρανικής γλώσσας. Ο κ.Ανδρουλάκης είχε αναλάβει καθήκοντα Γενικού Προξένου στην Μαριούπολη, λίγες εβδομάδες πριν από την ρωσική επίθεση και εισβολή στην Ουκρανία.

.


Covid-19 ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βιασμός Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βουλευτικές Εκλογές 2023 Βόλος ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Εμπρησμός Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Ιταλία Κίνα Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Πατέρας Αντώνιος Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Τέμπη Τουρκία

.

Από MacedoniaNET