Μοιράσου το Άρθρο

O αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, κλινικός ιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, σε συνέντευξη που παραχωρησε αναφέρθηκε στις ανησυχίες του για την επόμενη μέρα σχετικά με τις πανδημίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

341
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Πιο συγκεκριμένα ο ιολογος γκικας μαγιορκινης μιλησε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή  «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ». Η αφορμή ηταν η πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του «Χρονικό των ιών» και παράλληλα ερωτήθηκε και απάντησε για την επομενη μέρα σχετικά με τις πανδημίες.

.

flatmate.gr@gmail.com

.

«Μέσα από το βιβλίο μου προσπαθώ να βοηθήσω τον κόσμο να καταλάβει τι ήταν αυτό που περάσαμε, γιατί νομίζω ότι ο κόσμος δεν έχει απόλυτα καταλάβει ότι πρόκειται για κάτι που συμβαίνει εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Θα συνεχίσει να συμβαίνει και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία, η οποία μπορεί να είναι, είτε δύο δευτερόλεπτα, είτε 50 χρόνια από τώρα»,

.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε σχετικά με την ενδημικότητα του ιού, που είχε προβλέψει ένα χρόνο πριν μέσα από την ίδια εκπομπή.

«Αυτή η ενδημικότητα έχει ένα βαρύ αποτύπωμα, το οποίο αντιμετωπίζουμε και στα νοσοκομεία, και το φέρουν κυρίως οι ευάλωτες ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένες έναντι του ιού. Αυτό που συνέβη είναι ότι ο ιός ήρθε και προσέθεσε ένα επιπλέον βάρος στο σύστημα υγείας και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε, για τις επόμενες δεκαετίες».

.

Από MacedoniaNET