Μοιράσου το Άρθρο

Ανακοίνωση έβγαλε η κεντρική οργάνωση του ΚΚΕ Σχετικά με την φωταγωγήσει της Βουλής των Ελλήνων με τη σημαία του Ισραήλ υστερα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης με αυτό τον τρόπο να στηρίξει την χώρα και τους πολίτες του Ισραήλ από την επίθεση που δέχτηκε από την Χαμάς.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

788
Ισραήλ / Παλαιστίνη: Ποια πρεπει να ειναι η θεση της Ελλάδας

Η σχετική ανακοίνωσή της η ΚΟ του ΚΚΕ, αναφερει τι:

 «..η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του προέδρου της Ελληνικής Βουλής να φωταγωγηθεί το κτίριο του Κοινοβουλίου με τη σημαία του κράτους του Ισραήλ που διατηρεί πολύχρονη, βάρβαρη κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό, βομβαρδίζει και επιβάλλει απάνθρωπο αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας και ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση».

Λίγο πριν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ειχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Μαζί με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και εμβληματικά δημόσια και μη κτήρια, που φωταγωγήθηκαν με τη σημαία του Ισραήλ, και η Ελληνική Βουλή απόψε φωταγωγείται με την ίδια σημαία, για να εκφραστεί έτσι και η ανθρώπινη συμπαράσταση, αλλά και δριμύτατη αποδοκιμασία. Συμπαράσταση σε άμαχο ιδίως πληθυσμό, που δεν γίνεται σεβαστός ούτε αφού δολοφονηθεί από αβυσσαλέα χτυπήματα πρωτοφανούς μίσους της Χαμάς, και αποδοκιμασία μιας βίαιης και απίστευτα απάνθρωπης επίθεσης σε κράτος, που καταφεύγει στο αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Απόψε, δεν φωταγωγούμε μόνο με τη σημαία του Ισραήλ, αλλά μέσω αυτής, και με το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τελικά στην ελπίδα για ειρήνη, που παρά ταύτα δικαιούται να μη κλονιστεί ανεπανόρθωτα».

Από MacedoniaNET