Μοιράσου το Άρθρο

Ερχεται πολύ μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και περίοδος φυλάκισης για όλους τους πειρατές που βλέπουν παράνομα συνδρομητική τηλεόραση.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

788
Ισραήλ / Παλαιστίνη: Ποια πρεπει να ειναι η θεση της Ελλάδας

Οπως ανακοινώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκινά το «κυνήγι», οσων διαθέτουν παράνομα συστήματα συνδρομητικής τηλεόρασης. Πριν λιγο καιρο ειχε εξάρθρωθει «Πειρατικό» κύκλωμα που είχε κέρδη κοντα στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

.

.

Στο στόχαστρο πλεον ειναι και οι συνδρομητές καθως θα αναζητηθούν όσοι εχουν επιλεξει καιχρησιμοποιούσν παράνομα λογισμικά για να βλέπουν συνδρομητικά κανάλια στην Ελλάδα.

«Το κύκλωμα είχε ένα παράνομο σύστημα που διαμοίραζε με κωδικούς και log in τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Θα ανοίξουν και θα δουν ποιες IP, συνδέονταν στο συγκεκριμένο λογισμικό. Από τις IP, θα βρουν ποιοι είναι οι χρήστες και εκεί θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις.  Με την IP, υπάρχει το πρώτο τεκμήριο για να ξεκινήσει η έρευνα και να παραπεμφθούν οι έχοντες αυτά τα λογισμικά. Μόνο με τη λίστα, δεν γίνεται κάτι. Πρέπει να διερευνηθούν τα ίχνη της IP. Υπάρχουν πλέον τα τεχνολογικά μέσα για να «σπάσουν», παράνομα συστήματα και να βρεθούν πολλά στοιχεία».

Δικηγόρος κ. Σιαμάκης

.

Στους ιδιώτες, οι ποινές ξεκινούν από ένα μήνα και 15.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τα πέντε χρόνια.

Πηγη DNEWS

Από MacedoniaNET