Μοιράσου το Άρθρο

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΠΘ και πρώην πρύτανης κύριος Κωσταντίνος Γουργουλιάνης μίλησε στο ράδιο ένα και στο Δημήτρη καρεκλίδη.


«Κάναμε λάθος μεταθέσαμε το πρόβλημα εμβολιασμού στους νέους. Οι νέοι δε χρειάζονται κάποια παρότρυνση το έκαναν το εμβόλιο γιατί θέλουν την πραγματική ζωή.Αντί να κάνουμε την εκστρατείας μας στους 60 ετών και άνω ασχοληθήκαμε με τα παιδιά το πρόβλημα μας είναι η μεγάλοι» είπε .


Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο χάπι κατά του κορονοϊού της MERC. Νιώσε ότι είναι πολύ νωρίς να αναφερθούμε στο συγκεκριμένο παρασκεύασμα.

«Θυμίζει άλλα φάρμακα, που χρησιμοποιούνται για τη γρίπη χωρίς μεγάλη αποτελεσματικότητα. Κάθε κουβέντα για ένα χάπι που θα το παίρνουμε και θα γινόμαστε καλά, σ’ αυτή τη φάση αποδυναμώνει τον εμβολιασμό που ιδιαίτερα για ανθρώπους άνω των 60 είναι απαραίτητο να γίνει, γιατί γεμίζουν τα νοσοκομεία. Δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλή δεδομένα ότι λύθηκε το πρόβλημα του κορωνοϊού»

Αναφέρθηκε ακόμα στο 4ο κυμα στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

«Τον Νοέμβριο είχαμε ένα κύμα έντονο και με μικρότερη διάρκεια, το κύμα του Μαρτίου είχε μεγαλύτερο εύρος και μικρότερη ένταση και τώρα είμαστε σε ένα κύμα διαρκείας, που ξεκίνησε Αύγουστο και σέρνεται, χωρίς μεγάλη ένταση έως σήμερα. Μπαίνουμε σε μια φάση ενδημική της νόσου, ζούμε δηλαδή με τον κορωνοϊό. Εάν αυτό το κύμα μηδενίσει κι έρθει ένα μικρότερο και πλατύτερο που θα φτάσει μέχρι το καλοκαίρι είναι ένα πιθανό σενάριο»


«Μένουν στο σπίτι πολλές ημέρες, χωρίς βοήθεια, γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ή δεν πιστεύουν στο εμβόλιο. Μπαίνουν στο Νοσοκομείο και αρκετοί από αυτούς χρειάζεται να διασωληνωθούν»


Αναφορά έκανε και στο σενάριο για την εκτίμηση 2500 θανάτων ως το τέλος του χρόνου.

«Κι εγώ έχω την ίδια εκτίμηση , δεν είναι δυσοίωνη είναι λογική. Έχουμε 600.000 κόσμο ανεμβολίαστο, εάν νοσήσουν οι μισοί , το 10% αυτών θα α μπει στο Νοσοκομείο  δηλ. 30.000. Ξέρουμε ότι το 10% αυτών θα πεθάνει. Εάν επιμένουν 600.000 άνθρωποι άνω των 60 να μην εμβολιάζονται μαθηματικά οδηγούμαστε σ’ αυτούς τους θανάτους»

Πηγή

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *