Μοιράσου το Άρθρο

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο τελευταίος ήρωας επιζών του οχυρού Ρούπελ που πολέμησε εναντίον των Γερμανών στον πόλεμο του 40, Μαζί με τον Ήρωας Λοχία Δημήτρη Ίτσιο.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet2125
Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση έληξε!


«Σήμερα, ξημερώματα των Φώτων και του Αγίου Πνεύματος, ο πολυαγαπημένος μου παππουλης, Ιωάννης Κοζαρτσης, επέλεξε να μας αποχαιρετήσει και να ξεκινήσει το ταξίδι του… Έφυγε γαλήνιος, μέσα στο ζεστό του κρεβάτι, περιστοιχισμένος από ανθρώπους που τον αγαπούσαν! Παππουλη μου, σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έκανες για εμένα. Θα σε θυμάμαι πάντα και θα αποτελείς φωτεινό παράδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας και καλοσύνης !

Αντίο παππουλη μου… Σε αγαπώ!»

Αιμίλιος Κοζάρτσης, εγγονός.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

.

«Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται».

.

Στις 6 Απριλίου 1941 ο θείος ο Γιάννης Κόζαρτσης αντιστάθηκε στο Οχυρό του Ρούπελ, μαζί με τους συμπολεμιστές του, για 4 ημέρες, μέχρι που τους τέλειωσαν οι σφαίρες, εναντίων των Γερμανών εισβολέων.

.

Δημήτρης Ίτσιος: O Ηρωας Έλληνας λοχίας

.

Ο λοχίας Ίτσιος και 2 φαντάροι (ένας εκ των οποίων ο θείο Γιάννης ) παραδόθηκαν. Και οι τρεις Στρατιώτες καταγόταν από τα Πορόια Σερρών.

.

Ο λοχίας εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, ενώ οι δύο φαντάροι αφέθηκαν ελεύθεροι και εξιστόρησαν τα γεγονότα.
Όταν την πρώτη μέρα ο επικεφαλής αξιωματικός των γερμανικών τεθωρακισμένων ζήτησε από τον Έλληνα Διοικητή, Γεώργιο Δουράτσο, να παραδοθούν, εκείνος του απάντησε : «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται».

.

Του αντιδημάρχου Βέροιας, Γιώργου Σοφιανίδη

.

.

Ο Ιωάννης Κοζαρτζής είχε τιμηθεί για την ηρωική του δράση από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλα και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας. Η κοινότητα Γεωργιανών Βέροιας όπου ζούσε, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

.

«Σήμερα η τοπική κοινωνία του χωριού μας, αλλά και όλη η Ελλάδα αποχαιρετά τον Ιωάννη Κοζαρτζή. Αείμνηστε Ήρωα κ. Γιάννη, ο σεβασμός, η βαθιά εκτίμηση για τη θυσία σου και η αγάπη όλων μας θα σε συνοδεύουν για πάντα. Η πρότασή του Κοινοτικού Συμβουλίου Γεωργιανών προς τον δήμο Βέροιας σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες σου, θα είναι να δώσει το όνομα σου σε δημοτική οδό της Βέροιας. Δόξα και τιμή. Ας είναι αιωνία η μνήμη σου»

.

.

Από MacedoniaNET