Ινδία: Αγόρασε τεράστιες ποσότητες ηλιέλαιου, από την Ρωσία

Συμφωνία –  Ρεκόρ, Ινδίας – Ρωσίας. Η Ινδία αγόρασε σε ποσοτητα ρεκόρ ηλιέλαιου απ την Ρωσία, οι τιμές του βρώσιμου λαδιού στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν μετά τη διακοπή των προμηθειών από την Ουκρανία.

Οπως δήλωσαν πέντε στελέχη του κλάδου στο Reuters, η συμφωνία που σύναψε η Ινδία μαζί με τη Ρωσία εναι για 45.000 τόνους ηλιέλαιου. Η Gemini Edibles & Fats India Pvt. Ltd, συμφώνησε για την αγορά 12.000 τονων Ρωσικού ηλιέλαιου

.

«Καθώς η φόρτωση προϊόντων σε πλοία δεν είναι δυνατή στην Ουκρανία, οι αγοραστές προσπαθούν να εξασφαλίσουν προμήθειες από τη Ρωσία»

Pradeep Chowdhry, διευθύνων σύμβουλος της Gemini Edibles & Fats India Pvt. Ltd,

.

Η τιμή του ηλιέλαιου λόγο της εισβολής ανέβηκε και όπως ανέφεραν οι έμποροι, έπιασε ρεκόρ στα 2.150 δολάρια τον τόνο μαζί με το κόστος, της ασφάλισης και των ναύλων (CIF) για την Ινδία. Πριν την εισβολή ήταν στα 1.630 δολάρια τον τόνο.

.

.

Η Μαύρη Θάλασσα αντιπροσωπεύει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής ηλιέλαιου και το 76% των εξαγωγών.

.

«Η Ινδία καταναλώνει περίπου 200.000 τόνους ηλιέλαιου, αλλά επί του παρόντος τα διυλιστήρια μπορούν να εισάγουν περίπου 80.000 τόνους μόνο.

.

Οι Ινδοί αγοραστές πληρώνουν σε δολάρια. Οι ινδικές ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν κάλυψη στα πλοία που φέρνουν ηλιέλαιο από τη Ρωσία.»

Bajoria

.


Covid-19 Rapid Test ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αυστραλία Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Δημήτρης Λιάτσος Ελλάδα Εμανουέλ Μακρόν Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Επιδόματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Ηλεκτρική Ενέργεια Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Κίνα Καναδάς Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Ματίνα παγώνη Μελβούτ Τσαβούσογλου ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία ΠΑΟΚ Πάτρα Ποδόσφαιρο Ρωσία Ρωσια Στέφανος Τσιτσιπάς Ταγίπ Ερντογάν Τουρκία Υγειονομικοί ελλαδα πέραμα

.

Κοινοποίηση

Σχετικά άρθρα