Ινδία: Αγόρασε τεράστιες ποσότητες ηλιέλαιου, από την Ρωσία

Μοιράσου το Άρθρο

Συμφωνία –  Ρεκόρ, Ινδίας – Ρωσίας. Η Ινδία αγόρασε σε ποσοτητα ρεκόρ ηλιέλαιου απ την Ρωσία, οι τιμές του βρώσιμου λαδιού στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν μετά τη διακοπή των προμηθειών από την Ουκρανία.

Οπως δήλωσαν πέντε στελέχη του κλάδου στο Reuters, η συμφωνία που σύναψε η Ινδία μαζί με τη Ρωσία εναι για 45.000 τόνους ηλιέλαιου. Η Gemini Edibles & Fats India Pvt. Ltd, συμφώνησε για την αγορά 12.000 τονων Ρωσικού ηλιέλαιου

.

«Καθώς η φόρτωση προϊόντων σε πλοία δεν είναι δυνατή στην Ουκρανία, οι αγοραστές προσπαθούν να εξασφαλίσουν προμήθειες από τη Ρωσία»

Pradeep Chowdhry, διευθύνων σύμβουλος της Gemini Edibles & Fats India Pvt. Ltd,

.

Η τιμή του ηλιέλαιου λόγο της εισβολής ανέβηκε και όπως ανέφεραν οι έμποροι, έπιασε ρεκόρ στα 2.150 δολάρια τον τόνο μαζί με το κόστος, της ασφάλισης και των ναύλων (CIF) για την Ινδία. Πριν την εισβολή ήταν στα 1.630 δολάρια τον τόνο.

.

.

Η Μαύρη Θάλασσα αντιπροσωπεύει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής ηλιέλαιου και το 76% των εξαγωγών.

.

«Η Ινδία καταναλώνει περίπου 200.000 τόνους ηλιέλαιου, αλλά επί του παρόντος τα διυλιστήρια μπορούν να εισάγουν περίπου 80.000 τόνους μόνο.

.

Οι Ινδοί αγοραστές πληρώνουν σε δολάρια. Οι ινδικές ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν κάλυψη στα πλοία που φέρνουν ηλιέλαιο από τη Ρωσία.»

Bajoria

.


Covid-19 Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αυστραλία Αφροδίτη Λατινοπούλου Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Ελλάδα Ελληνική Αστυνομία Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Κίνα Καναδάς Κιβωτός του κόσμου Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μίλτος Τεντόγλου Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία Πάτρα Πατέρας Αντώνιος Ποδόσφαιρο Ρομά Ρωσία Ρωσια ΣΥΡΙΖΑ Τέμπη Τέμπη 2023 Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Τουρκία Υγειονομικοί ελλαδα πέραμα

.

Σχετικά άρθρα