Μοιράσου το Άρθρο

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κώστας Καραγιάννης γυρνώντας από την Γαλλία έχοντας σπουδάσει υφαντουργός και τελειώνοντας τον στρατό στην Ελλάδα ,εργάστηκε στο στο εργοστάσιο της «Πειραϊκή-Πατραϊκή».

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

168
Γλυπτά Του Παρθενώνα Οφείλει η Κυβέρνηση να τα φέρει πίσω;

Μετά από καιρό ξαναπήγε στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα,το Παρίσι για να σπουδάσει σκηνοθεσία.Δούλεψε ως βοηθός γενικών καθηκόντων με τον σκηνοθέτη Κλοντ Μπερνάρ Ομπέρ σε 4 ταινίες του.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και με πλέον μεγάλη εμπειρία απο τον κινηματογράφο ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής την «Κίκος film» στεγαζοντάς την στην λεγόμενη όπως την ξέρουμε σήμερα, Στοά του Hollywood, στην Ακαδημίας στον τρίτο όροφο. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγαζόντουσαν όλες οι κινηματογραφικές εταιρείες της εποχής εκτός από την ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ η οποία ήταν στην Οδό Χίου στο Μεταξουργείο.

Στον ίδιο όροφο είχε τα γραφεία του και ο Αντώνης Καρατζόπουλος. Ο Καρατζόπουλος ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον κινηματογράφο. Δούλευε για αρκετό καιρό με τον Ούγγρο κινηματογραφιστή Ζοζέφ Χεπ ο οποίος δούλευε στην Φίνος Φίλμ και αργότερα αποκτώντας δικό του εργαστήριο,προσέλαβε τον Καρατζόπουλο υπάλληλο του και μέσα από αυτό το εργαστήριο ο Καρατζόπουλος απέκτησε μεγάλες γνώσεις για τον κινηματογράφο. Το 1957 ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του και τον πατέρα του την εταιρεία Ι. Καρατζοπουλος.

Διάβασε την συνέχεια στο filmelody

Από MacedoniaNET