Μοιράσου το Άρθρο

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την πολιτική της κυβέρνησης για την Ενέργεια και τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, ενώ παράλληλα προέτρεψε τους πολίτες να βρουν εναλλακτικούς τρόπους που θέρμανση για τον επερχόμενο χειμώνα.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» το πρωί του Σαββάτου για την ενεργειακή κρίση και για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την απόφαση. Παράλληλα έκανε λόγο για την απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τον αγωγό φυσικού αερίου, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην ευρωπαϊκή και σαν αποτέλεσμα στην Ελληνική οικονομία και ενέργεια.

.

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα, εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει. Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι 6 φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Ο Πούτιν χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο κατά της Ευρώπης, δεν επιτίθεται μόνο στην Ουκρανία, είναι εχθρός της ΕΕ. Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία, και να λάβουμε μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση»

.

«Θα υπάρξει άμεσα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας, καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, για το πώς θα πρέπει να κινηθούν αυτόν τον χειμώνα έτσι ώστε να μειώσουμε αυτή την τεράστια ζημία που θα υποστεί η οικονομία μας αλλά και η τσέπη μας από τον ενεργειακό πόλεμο του Πούτιν στην Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε στον νου μας ότι δε πρέπει ι να ξοδεύουμε το ρεύμα κατά τον τρόπο που το κάναμε τον προηγούμενο καιρό. Το ρεύμα είναι πια πάρα πολύ ακριβό»,

.

.

Από MacedoniaNET