Μοιράσου το Άρθρο

Μία φιλελεύθερη πόλη εξέλεξε μουσουλμανικό συμβούλιο ως απάντηση στην ισλαμοφοβική πολιτική του Τραμπ το οποίο πριν απο λιγες μέρες ψήφισε περιορισμούς στην παρελαση και των εκδηλώσεων του Pride λόγο θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

385
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Πολλοί φιλελεύθεροι πανηγύρισαν το 2015 όταν στο Hamtramck του Μίσιγκαν εξελέγη ένα συμβούλιο με μουσουλμανική πλειοψηφία. Το οποιο με την σειρά του απέκλεισε τις σημαίες του Pride στην πόλη.

Σχέσεις των φιλελευθέρων πολιτών με την διοίκηση έχουν ψυχράνθει τελευταία και βρίσκονται σε ένταση καθώς η ψηφοφορία του συμβουλίου απέκλεισε για τον τις σημαίες LGBTQ+.

Οι κάτοικοι πίστεψαν οτι με την εκλογη του συμβουλίου το 2015 θα στειλουν μηνυμα κατα της ισλαμοφοβικής ρητορικής που ήταν κεντρικό θέμα της εκστρατείας του τότε Ρεπουμπλικανικού υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπάρχει μια αίσθηση προδοσίας. Σας υποστηρίξαμε όταν απειληθήκατε, και τώρα απειλούνται τα δικαιώματά μας, και εσείς είστε αυτός που απειλείτε».

Karen Majewski, πρώην δήμαρχος Hamtramck

Αυτή την εβδομάδα, πολλοί από τους ίδιους κατοίκους παρακολούθησαν απογοητευμένοι καθώς πλέον το πλήρως μουσουλμανικό και κοινωνικά συντηρητικό δημοτικό συμβούλιο ψήφισε νομοθεσία που απαγορεύει την ανάρτηση σημαιών Pride σε δημόσιους χώρους που προοριζόταν να γιορτάσουν την κοινότητα LGBTQ+ .

Μουσουλμάνοι κάτοικοι που γεμίζουν το δημαρχείο ξέσπασαν σε ζητωκραυγές μετά την ομόφωνη ψηφοφορία του συμβουλίου και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Hamtramck.

«Εργάζομαι για τον λαό, αυτό που αρέσει στην πλειοψηφία του λαού».

Σε έναν τεταμένο μονόλογο πριν από την ψηφοφορία, το μέλος του Συμβουλίου Μοχάμεντ Χασάν φώναξε την δικαίωσή του στους υποστηρικτές του LGBTQ+

Από MacedoniaNET