Μοιράσου το Άρθρο

Αλλάζει εξολοκλήρου η ευρωπαΐκή στρατηγική σχετικά με τη νόσο του κορονοϊού .Αλλάζουν όλα ανάλογα με τα δεδομένα των περιστατικών βαριάς η ήπιας νοσησης με βάση και την πίεση που μπορεί να ασκηθεί στο σύστημα υγείας.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Απ’ ότι φαίνεται έχουμε φτάσει σε επαρκές ποσοστό ανοσίας της αγέλης μιας και αρκετά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κι άλλο μεγάλο ποσοστό έχει βρεθεί θετικό σε κάποια παραλλαγή του ιού .

.

Οπότε φαίνεται με βάση τα δεδομένα που ήδη έχουν ειδική έρχεται το τέλος σε αρκετά τα υποχρεωτικά μέτρα, Όπως να κρατάμε αποστάσεις η χειρότερα να μπούμε ξανά σε καραντίνα.

.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας και καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ Στέλιος Λουκίδης:

.

«Δεν είμαστε πια στο σημείο που ήμασταν παλιότερα: Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού και πολλοί άνθρωποι έχουν νοσήσει και μια και δυο και τρεις φορές, με την αποκτηθείσα ανοσία φυσικά ή τεχνητά (με τον εμβολιασμό) ή υβριδικά (δηλαδή συνδυαστικά) να προστατεύει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

.

Παράλληλα η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ τώρα Ψαλτόπουλο αναφέρει ότι σε όλες τις χώρες καθώς περιμένουν το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επιστροφή των εργαζομένων από τις καλοκαιρινές διακοπές στους χώρους εργασίας η συζήτηση για την επαναφορά της μάσκας γίνεται μόνο σε προαιρετικό επίπεδο.

.

Όσον αφορά τους άνω των 60 θεωρεί ότι καλό θα ήταν να κάνουν το εμβόλιο και ότι :«Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο, η 4η δόση ως προς τη βαριά νόσηση και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους» 

.

Έτσι απ’ ό,τι φαίνεται καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο επικαιροποιημένο εμβολιασμός όπως και τα μέτρα προστασίας που είχαμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια δεν θα έχουν πια χαρακτήρα υποχρεωτικότητας .

.

Από MacedoniaNET