Μοιράσου το Άρθρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών απελαύνονται συνολικά 12 Ρώσοι διπλωμάτες, χαρακτηρίζονται ως personae non gratae.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Η Ρωσική πρεσβεία σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταστροφή των διμερών σχέσεων» ενώ αναφέρει πως η κίνηση δεν θα μείνει αναπάντητη. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την συνολικά απομάκρυνση και απέλαση από την Ευρώπη 200 ρώσων διπλωμάτων.

.

Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

.

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963. Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

Υπουργειο Εξωτερικών

.

Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Ρωσική πρεσβεία της Ελλάδος

Από MacedoniaNET