Μοιράσου το Άρθρο

Έρχεται διπλή παραίτηση που κλονίζει την αυστριακή πολιτική σκηνή ύστερα από μεγάλο σκάνδαλο. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην Αυστρία. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς Δήλωσε ότι αποχωρεί εντελώς από την πολιτική σκηνή. Ο ίδιος ο Κουρτς εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς για χειραγώγηση της κοινής γνώμης πριν από τις εκλογές.


Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και YouTube.


Ύστερα από την ανακοίνωση του Κουρτζ ότι αποχωρεί εντελώς από την πολιτική σκηνή έρχεται η δεύτερη παραίτηση . Αυτή του διαδόχου του στην καγκελαρία Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Ο κ. Σάλενμπεργκ είπε ότι θα παραιτηθεί μόλις οριστεί νέος αρχηγός του κόμματος, λέγοντας ότι πιστεύει ότι ο αρχηγός του κόμματος και ο καγκελάριος πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι και οι δύο θέσεις — αρχηγός της κυβέρνησης και αρχηγός του αυστριακού κόμματος με τις περισσότερες ψήφους — θα πρέπει σύντομα να κατέχονται ξανά το ίδιο πρόσωπο. Ως εκ τούτου, παραδίδω τη θέση μου ως καγκελάριος μόλις διαμορφωθεί η σχετική πορεία εντός του κόμματος»

Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ – Καγκελάριος Αυστρίας

ο 35χρονος Σεμπάστιαν Κούρτς Ανέφερε ότι αποχωρεί από την πολιτική για να αφοσιωθεί στην οικογένεια του λόγω ότι προσφάτως έγινε πατέρας.

«Ως καγκελάριος, έχεις τόσες πολλές αποφάσεις που πρέπει να παίρνεις καθημερινά, που ξέρεις από νωρίς ότι θα πάρεις και λάθος αποφάσεις. Είσαι πάντα υπό παρακολούθηση. Έχεις επίσης συνεχώς την αίσθηση ότι σε κυνηγούν»

Σεμπαστιάν Κουρτς

Τον περασμένο Οκτώβριο εισαγγελία στην Αυστρία είχε διατάξει έλεγχο στην καγκελαρία. Παράλληλα γινόταν έλεγχος και στο υπουργείο οικονομικών. Διερευνούσαν καταγγελίες ότι ο Σεμπαστιάν Κουρτζ και άλλα μέλη του κόμματος χρησιμοποιούσαν δημόσιο χρήμα για να πληρώσουν δημοσκοπήσεις.

Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι οι δημοσκοπήσεις είχαν προσαρμοστεί έτσι ώστε να ενισχυθεί η εικόνα η δικιά του και του κόμματος .Συνολικά μαζί με τον καγκελάριο Σεμπαστιάν Κουρτζ ακόμα εννιά άτομα μαζί με τρεις οργανώσεις βρίσκονται υπό καθεστώς έρευνας. Ο ίδιος ο Κουρτς αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

πηγή

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *