Μοιράσου το Άρθρο

Ο πρώτος γύρος των εθνικών βουλευτικών εκλογών 2023 έχει φτάσει σχεδόν στο 100% της ενσωμάτωσης και το αποτέλεσμα βγάζει άδειαφισβήτη την νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία αλλά δείχνει παράλληλα το τεράστιο ποσοστό ψηφοφόρων που εγκατέλειψε το ΣΥΡΙΖΑ .

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

791
Ισραήλ / Παλαιστίνη: Ποια πρεπει να ειναι η θεση της Ελλάδας

Τα επιτελεία των κομμάτων που δουλεύουν πυρετωδώς για το δεύτερο γύρο των εθνικών βουλευτικών εκλογών ο οποίος οπότε φαίνεται θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Με ποσοστό συμμετοχής 3%μεγαλύτερο από τις Εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2019, Η απόφαση του λαού μοιάζει ξεκάθαρη.

flatmate.gr@gmail.com

Φυσικά και μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου είναι το κόμμα της νέας Δημοκρατίας το οποίο διατήρησε το ποσοστό του και αύξησε τους ψηφοφόρους του κατά ~5%. Παράλληλα βλέπουμε άλλο έναν μεγάλο νικητή το κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο κατάφερε και πήρε σχεδόν διπλές έδρες , και έχοντας Αύξηση του ποσοστού των ψηφοφόρων του σχεδόν στο 30% μπαίνει στην κατηγορία των νικητών. Η ελληνική λύση του Κυριάκου Βελόπουλου Παραμένει μες στη Βουλή αυξάνοντας τους ψηφοφόρους του περίπου 25%. Ενω και το ΚΚΕ Είχε αύξηση κοντά στο 28%.

Στην αντίπερα όχθη η βλέπουμε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να μην καταφέρουν να πείσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους και υπήρχε πολύ μεγάλη έκπτωση η οποία έχει αγγίξει το 30%. Πτώση είχε και το ΜΕΡΑ 25 του ΓιάνΗ Βαρουφάκη καθώς δεν κατάφερε ούτε καν να μπει στη Βουλή .

Μεγάλη έκπληξη το κόμμα ΝΙΚΗ , Που έμεινε μία ανάσα πριν καταφέρει να πιάσει το 3% που χρειάζεται για να μπει στο κοινοβούλιο.

Από MacedoniaNET