Μοιράσου το Άρθρο

Σημερα εφυγε Μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς με πάρα πολύ μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και στο εξωτερικό , η Ειρήνη Παπά ενσάρκωσε σημαντικούς γυναικείους ρόλους του θεάτρου και του κινηματογράφου. 


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Η Ειρήνη Λελέκου όπως ήταν το πραγματικό της όνομα , γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας, μεσα σε οικογένεια δασκάλων. Δασκάλα μαμά, δάσκαλος παππούς, δασκάλα η θεία και ο πατερας της που ηταν καθηγητής κλασικού δράματος, Από όλους αυτούς είχε τα βιώματα και την αγάπη για την Ελλάδα και τους αρχαίους έλληνες.

.


.

Αξιοποίησε τώρα το ακίνητο σου

Fb: Flatmate, email: flatmate.gr@gmail.com


.

.

«Δεν ήθελα ποτέ να παίζω τους ρόλους τους αισθησιακούς, αυτούς της μοιραίας γυναίκας. Ηθελα να παίζω τον εαυτό μου. Την ανεξάρτητη αγωνίστρια»

.

Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν στη Λυρική σκηνη το 1948, στην επιθεώρηση των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Άνθρωποι… Άνθρωποι». Όπως είχε αναφέρει τότε ο Αλέκος Σακελλάριος όταν την είχε πρωτοδεί στο Σύνταγμα είχε μαγευτεί τόσο με την εμφάνιση το ντύσιμο αλλά και το περπάτημα που στα ματια του έμοιαζε σαν «ζωντανή Καρυάτιδα».Ήταν ο ίδιος που την παρουσίασε στον Φίνο για την πρώτη της ταινία το 1948, το «Χαμένοι άγγελοι» του Νίκου Τσιφόρου.

.

.

Από MacedoniaNET