Μοιράσου το Άρθρο

Πλήρης ημερών στα 100 του έφυγε ο πατέρας της γνωστικής ψυχοθεραπείας, Δρ. Aaron Temkin Beck. Υπήρξε ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές του 20ού αιώνα. Ήταν ο πατέρας της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας η οποία Αποτελειώσω το αντίπαλο δέος της φρουντικης ψυχανάλυσης.

Το έργο του άσκησε πολύ μεγάλη επιρροή στο χώρο των ψυχικών διαταραχών. Ήταν μία επανάσταση στην διάγνωση και την θεραπεία της κατάθλιψης του άγχους των φοβιών της βουλιμίας των κρίσεων πανικού αϋπνίας και του εθισμού σε ουσίες

Ακολούθησε το MacedoniaNET στο Instagram και Facebook.


“ο πατέρας μου υπήρξε ένα εκπληκτικός άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθά τους άλλους, συνεχίζοντας να εργάζεται μέχρι το θάνατο του. Ενέπνευσε μαθητές, γιατρούς και ερευνητές επί αρκετές γενιές με το πάθος και την πρωτοποριακή δουλειά του”.

Judith Beck

Είχε ιδρύσει μαζί με την κόρη του την Δρ. Judith Beck το Beck Institute . Το οποίο έβγαλε την ανακοίνωση για το θάνατο του. Το έργο του ξεκίνησε περίπου το 1960 πάνω στην γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Σκοπός ήταν η ασθενής να εστιάζουν στις στρεβλώσεις του τρόπου της καθημερινής τους σκέψεις αντίθετα με τα απωθημένα της παιδικής τους ηλικίας όπως έκαναν η Φρουιδικοι Ψυχαναλυτές .

.

Από MacedoniaNET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *