Μοιράσου το Άρθρο

Εθελοντής δασοπυροσβέστης, έκανε μία κατάθεση ψυχής και μίλησε πολύ αληθινά για αυτό που έζησε και αντικρυσε, και για ένα πράγμα που όλοι αμελούμε την πρόληψη.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Όπως είπε στην κάμερα του Open, τα σπίτια μέσα στα δάση ήταν αρκετά με πισίνες, αλλά κανείς δεν είχε προβλέψει να έχει μία αντλία νερού που θα βοηθούσε πάρα πολύ την πυρόσβεση δηλαδή με πολύ απλά λόγια θα έσωνε σίγουρα το σπίτι του.

.

«Εγώ θέλω να επισημάνω το γεγονός, ότι όλα αυτά τα σπίτια που φτιάχτηκαν μέσα στα δάση, δεν έχει φροντίσει κανείς- ενώ μπήκα σε σπίτια με πισίνα– να έχει μία πυροσβεστική αντλία που κάνει 350 ευρώ.

.

Δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου, γιατί δεν είχαν τα μέσα οι άνθρωποι. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι φρόνιμο που η Πολιτική Προστασία εκκένωσε τα σπίτια, γιατί όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, θα μπορούσαν να τις είχαν σβήσει με ένα απλό λάστιχο.

.

Γενικότερα υπάρχει θέμα πρόληψης. Δεν μας αφήνει το δασαρχείο να απομακρύνουμε τα ξερά κλαδιά και τους κορμούς ανά τα χρόνια που κάνουμε αιτήσεις και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική οργάνωση».

.

.

Από MacedoniaNET