Μοιράσου το Άρθρο

Για ακόμα μία φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα έλληνας αθλητής ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο μέσα στην Τουρκία και οι γείτονες μας δεν άντεξαν την ακούνε τον εθνικό μας ύμνο μέσα στη χώρα τους.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Αυτή τη φορά ο αθλητής Ηλίας Ψωμάς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα +70 kg στους εφήβους το παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε που διεξάγεται στο Ικόνιο . Ο Έλληνας καρατέκα επιβλήθηκε 8-0 τον Εσθονό Σαβέλι Μπολότσκι στον τελικό της κατηγορία. Προηγουμένως είχε κερδίσει κατά σειρά το Λετονό Καζάντσεφς, τον Τούρκο Τσελίκ, τον Τυνήσιο Γκαζουανί, κατέκτησε την πρώτη θέση στο pool στο οποίο συμμετείχε και στη συνέχεια στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Ουκρανού Περεούντα με 2-0.

.

Ο Ελληνας αθλητής ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και τον Ελληνικό ύμνο να αντηχεί στο κλειστό «Konya Spor ve Kongre Merkezi» του Ικονίου. Όπως ήταν τελικά αναμενόμενο οι τούρκοι δεν άντεξαν να κρύψουν την ενόχληση τους καθώς πάλι διέκοψαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο όπως είχαν πράξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης που είχε διεξαχθεί στην Αττάλεια.

.

Η ελληνική αποστολή όμως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα καθώς έψαλλαν όλοι μαζί το υπόλοιπο του εθνικού ύμνου στο γηπεδο, μέσα στο Ικόνιο.

.

.

Ηλιας Ψωμάς: «Το πίστευα από τον πρώτο αγώνα»

.

«Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είχα πάντα δίπλα μου το δάσκαλο Δημήτρη Τριανταφύλλη. Μαζί φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Από τον πρώτο αγώνα είχα μπει έτοιμος και πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό. Σίγουρα ανησύχησα λίγο στο ματς με τον Τυνήσιο που κατάφερε να ισοφαρίσει το 4-0, αλλά κρατήσαμε.

Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στους γονείς μου, που με τρέχουν από μικρό παιδί στα γήπεδα και τις προπονήσεις. Φυσικά στο δάσκαλό μου, στους συναθλητές μου, αλλά και στην ομοσπονδία μας, η οποία μας παρέχει κάθε εφόδιο για να πετύχουμε το στόχο μας. Όταν επιστρέψω στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να αγκαλιάσω τους γονείς και τους φίλους μου που θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο και από Δευτέρα ξανά προπόνηση»

.

πηγή: elok.gr

.

Από MacedoniaNET