Μοιράσου το Άρθρο

Ο Κώστας Μπακογιάννης δήμαρχος αθηναίων παραβρέθηκε στο συνέδριο «The Upfront Initiative. Ορατότητα στην Πράξη». Εκει εξέφρασε τον ενθουσιασμο του στην προοπτική να ειναι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει γάμο ομοφυλοφιλικού ζευγαριού στο δημαρχείο της Αθήνας.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Κώστας Μπακογιάννης ρωτήθηκε αν επιθυμεί να γίνει ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει γάμο ομοφυλοφίλων .

.

«Με πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Δεν είναι θέμα επιθυμίας, είναι υποχρέωσή μου. «Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι πρώτα να εκλέξει η Αθήνα έναν γκέι ή μια γκέι δήμαρχο και μετά θα δούμε έναν ή μια γκέι πρωθυπουργό. Και το λέω αυτό γιατί εξ ορισμού η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πιο μπροστά από το γενικό κράτος.

.

Εξ ορισμού η έννοια της προόδου στην αυτοδιοίκηση δεν έχει να κάνει με τα λόγια, έχει να κάνει με την πράξη. Εξ ορισμού η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να συνομιλεί με την καθημερινότητα της πόλης.

.

Λένε ότι θέλουν να έρχονται, να γίνει η Αθήνα προορισμός για γκέι weddings. Να γίνει, κανένα πρόβλημα. Αλλά να κάνουν τον γάμο στο δημαρχείο με τον δήμαρχο, όχι απλώς να βγάζουν μία φωτογραφία κάτω από την Ακρόπολη.

.

Η Αθήνα είναι οι Αθηναίοι. Σήμερα στην Αθήνα έχουμε δύο τάσεις. Μία φαντασιακή άποψη, η οποία είναι μια νοσταλγία, ένα κλείνον άστυ που δεν υπήρξε ποτέ, για την ελληνική ασπρόμαυρη ταινία, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, την Γεωργία Βασιλειάδου. Ποτέ δεν υπήρξε αυτή η Αθήνα παρεμπιπτόντως. Αλλά για κάποιον λόγο έρχεται και επανέρχεται στην επικαιρότητα με όλα τα φοβικά και συντηρητικά χαρακτηριστικά.Από την άλλη έχουμε μια ζώσα πραγματικότητα, μια βιωματική εμπειρία που είναι της Αθήνας, μια πύλη στη παγκοσμιοποίηση.

.

Μια δυναμική μητρόπολη που συνεχώς εξελίσσεται, που παρά τις κρίσεις εξακολουθεί να μένει όρθια»

Από MacedoniaNET