Μοιράσου το Άρθρο

Μετά το κάζο που έγινε λόγο χιονιού στην Αττική οδό και των αποκλεισμό εκατοντάδων συμπολιτών μας για πάνω από μια μέρα, ερχετε η επιτροπή Διερεύνησης. Σε τρεις μέρες θα υπάρχει το πόρισμα και με βάση τις συμβάσεις θα βγουν τα πρόστιμα.

.

Κάντε Subscribe

στο κανάλι μας στο YouTube

.

Σύμφωνα με τον νόμο 4663/2020 η Αττική Οδός αντιμετωπίζει πρόστιμο απο €5.000 λ έως και €1 εκ. Στο άρθρο 65 του σχετικού νόμου αναφέρεται ότι επιβάλλονται κυρώσεις στις υπαίτιες υπηρεσίες σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας σε οποιοδήποτε τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων ή βλάβης στοιχείου της οδικής υποδομής για χρονικό διάστημα άνω της μίας ώρας.

.

Η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επιτρέπεται κατ εξαίρεση, σε περιπτώσεις που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία ή τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τους παραχωρησιούχους για τη λειτουργία και συντήρηση τμημάτων του βασικού εθνικού οδικού δικτύου και αποκλειστικά υπό τους προβλεπόμενους όρους και στην απολύτως αναγκαία έκταση.

.

Έτσι με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης θα καθοριστεί και το ύψος του προστίμου. Σε αυτό θα παίξει ρόλο η διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας που φτάνει κοντά στην μια μέρα , οι συνέπειες της διακοπής της κυκλοφορίας που δυστυχώς ήταν μεγάλες και πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι για κάθε οδηγό ήταν διαφορετικοί παράγοντες καθώς αρκετοί από αυτούς ήταν επαγγελματίες. Τέλος θα καθοριστεί και ο βαθμός υπαιτιότητας των εμπλεκομένων προσώπων. Σήμερα παραιτήθηκε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος Βασίλης Χαλκιάς.

.

Από MacedoniaNET