Μοιράσου το Άρθρο

Μία καινούργια δικαστική διαμάχη απο γαλαζοαιματο εναντιων κράτους για επιστροφή της οικογένειακης βασιλικής περιουσίας ξεκινάει.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

385
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Ο πρίγκιπας Λέκα ζητά αποζημίωση για τα κτήματα του παππού του Αχμέτ Ζόγκου. Τα κτήματα είναι καταγεγραμμένα στην πρώην βασιλική οικογένεια της Αλβανίας.

Οπως αναφερουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη με το κράτος και το το Εφετείο αναγνώρισε ως κληρονόμο της βασιλικής οικογένειας τον Λέκα Ζόγκου. Σε σε σχετική ανακοίνωση από τη Βασιλική οικογένεια αναφέρεται ότι ο πρίγκιπας Λέκα ο 2ος έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για αναγνώριση, επιστροφή και αποζημίωση της περιουσίας των προγόνων του.

Η εν λογο βασιλική οικογένεια δεν εχει σχέση με τους βασιλικούς Οίκους της Ευρώπης καθώς ο ιδρυτής της, ο Αχμέτ Ζόγου που ηταν ο πρώτος και τελευταίος βασιλιάς της Αλβανίας υπήρξε απόγονος πλούσιας οικογένειας γαιοκτημόνων.

Ο Πρίγκηπας Λέκα ζηταει την επιστροφή πολλών εκτάσεων γης που ανήκουν επί του παρόντος στο κράτος στα χωριά Ζενίστ, Ρουκάι, Ρεμούλ, Ουράκε και στην πόλη Μπουρέλ. Ο ενάγωνΛέκα Ζόγκου, φαίνεται στο δικαστήριο ως ο νόμιμος κληρονόμος πρώτου βαθμού των αποθανόντων Λέκα Ζόγκου του 1ου  και Σουζάνας και ως εκ τούτου η αναγνώριση και η αποζημίωση τους πρέπει να περάσει στον 41χρονο πρίγκιπα.

Από MacedoniaNET