Αλλάζει η χρέωση στους λογαριασμούς Ρεύματος και Ρήτρας Αναπροσαρμογής

Ερχονται νέα δεδομένα από την κυβέρνηση στην αγορά της ενέργειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν λόγο των αυξημένων λογαριασμών σαν απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία.


Μην χάνεις ούτε ένα λεπτό ενημέρωσης.

Google News – MacedoniaNet


Η κυβέρνηση σχεδιάζει εθνικό σχέδιο για την εξομάλυνση και μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Χαρακτηριστικό ήταν οτι το 2021 η τιμή του ρεύματος ήταν κατά μέσο όρο 0,18€/ kw ενώ πλέον σε αρκετές περιπτώσεις έχει φτάσει 0,37€/kw ακόμα και με τις επιδοτήσεις που ισχύουν!

.

Το επόμενο βημα:

.

  • Πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος με όριο τα 100€/Mw. Πλέον έχει φτάσει τα 240€/Mw. Το επιπλέον ποσό θα επιδοτείται από τον Προϋπολογισμό.
  • Επιβολή ανώτατης οριζόντιας τιμής εκκαθάρισης των πληρωμών των ηλεκτροπαραγωγών για το παραχθεν ρεύμα που πουλάνε στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.
  • Πλαφόν στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ανάλογα με την προέλευση της ενέργειας ( μονάδες ΑΠΕ, φυσικού αερίου, λιγνίτη και υδροηλεκτρικών σταθμών)
  • Συνδυασμός πλαφόν με επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος.
  • Μεγαλύτερη αύξηση κρατικής επιχορήγησης στους λογαριασμούς ρεύματος

.

«Αυτοί που δεν έχουν υπογράψει, έχουν παλαιά συμβόλαια και τους επιβλήθηκαν μονομερώς χωρίς προηγούμενη ειδοποίησή τους, οφείλουν να πληρώνουν οπωσδήποτε το ρεύμα και κατά τα λοιπά για το κομμάτι της ρήτρας αναπροσαρμογής πρέπει να το διεκδικήσουν δικαστικώς», τόνισε.

Επειδή όμως δικαστικά αυτά τα πράγματα στην πατρίδα μας κρατάνε 2 και 3 χρόνια, προκειμένου να αποφευχθεί η μακρόχρονη, κοστοβόρος και χρονοβόρος ταλαιπωρία του πολίτη σε δικαστικές διαδρομές που είναι πολύ ταλαιπωριακού τύπου, θα πρέπει να λυθεί το θέμα με νομοθετική παρέμβαση.

Αν δεν λυθεί ή μέχρι να λυθεί από την κεντρική διοίκηση, από την Πολιτεία, πρέπει να πούμε στον κόσμο να μην πηγαίνει στα δικαστήρια αν η ρήτρα αφορά οικιακή κατανάλωση, γιατί αυτό το θέμα θα το λύσουν οι συλλογικές αγωγές των Καταναλωτικών Οργανώσεων που έχουν ήδη κατατεθεί και θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα»

Δημήτρης Βερβεσός – πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 

.

.


Covid-19 Elon musk Rapid Test ΑΕΚ Αθήνα Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αυστραλία Βλαντιμίρ Πούτιν Βολοντίμιρ Ζελένσκι ΔΙΑΣ Δημήτρης Γιαννακόπουλος Δημήτρης Λιάτσος Ελλάδα Επίθεση στην Ουκρανία Επιδοματα Επιδόματα Ευρωπαϊκή Ένωση ΗΠΑ Ηλεκτρική Ενέργεια Θάνος πλεύρης Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Κίνα Καλαμπάκα Καναδάς Κιναλ Κυριάκος Μητσοτάκης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Ματίνα παγώνη ΝΑΤΟ Νίκος Ευαγγελάτος Νόβακ Τζόκοβιτς Ουκρανία ΠΑΟΚ Πάτρα Ποδόσφαιρο Ρωσία Ρωσια Ταγίπ Ερντογάν Τουρκία Υγειονομικοί ελλαδα καταδίωξη πέραμα

.

ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό οι τιμές της λιανικής να πλησιάσουν τα προ κρίσης επίπεδα (δηλαδή τιμές 2021), περίπου σε 0,16€/kWh. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την περίοδο η αντίστοιχη τιμή της κιλοβατόρας φτάνει σε 0.33 – 0,35 ευρώ, αν αφαιρεθούν οι όποιες επιδοτήσεις ισχύουν.

Κοινοποίηση

Σχετικά άρθρα