Μοιράσου το Άρθρο

Κυριακή 21 Μαΐου 2023, εξερράγη το ηφαίστειο της αίτνας εκτοξεύοντας τέφρα και καπνό, με αποτέλεσμα να γινει αποπνικτική η ατμόσφαιρα.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

783
Ισραήλ / Παλαιστίνη: Ποια πρεπει να ειναι η θεση της Ελλάδας

Ύστερα από την έκρηξη οι αρχές τις Σικελίας αναγκάστηκαν να κλείσουν το αεροδρόμιο της Κατάνης, η διεύθυνση του αεροδρομίου έβγαλε και παρακάτω ανακοίνωση:

flatmate.gr@gmail.com

«Λόγω της δραστηριότητας της Αίτνας και της μεγάλης ποσότητας ηφαιστειακής τέφρας που έπεσε στο αεροδρόμιο οι πτήσεις διακόπτονται μέχρι να το επιτρέψουν ξανά οι συνθήκες»

Οπως αναφέρει το Climatebook ο καπνός και η στάχτη από την τέφρα του ηφαιστείου εκτοξεύτηκε και εφτασε μεχρι την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά Αναφέρει ότι η τέφρα εγκαλιασε την Αθήνα και το Αιγαίο σε πολύ μεγάλα ύψη (>5 km).

Ενω το πλούμιο του Διοξειδίου του Θείου (SO2) που ανιχνεύτηκε από τον δορυφόρο Sentinel-5P της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Copernicus την Δευτέρα 22/05, ταξίδεψε σχεδόν 800 χλμ ωστε να φτάσει μέχρι και την Αθήνα και το Αιγαίο.

Κεντρική Εικόνα 1. Κατακόρυφη στήλη του Διοξειδίου του Θείου όπως ανιχνεύτηκε από τον δορυφόρο Sentinel-5P στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στις 22/05/2023, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας. Πηγή δεδομένων: Sentinel-5P/Copernicus.

Πηγή Climatebook

Από MacedoniaNET