Μοιράσου το Άρθρο

Γιγάντια πορεία έξω από τα κεντρικά της ελληνικής αστυνομίας με πάνω από 3000 αστυνομικούς που διαδήλωσαν υπέρ του τραυματία συναδέλφου τους υστερα απο τα επεισόδια που ελα αν χωρα στο Ρέντη την περασμένη Πέμπτη.

Ενημερώσου Αμεσα Gnews – MacedoniaNet

338
Τι Θέση θα έπαιρνε ένας Πατριωτικός σχηματισμός με ηγέτες Μαρινάκη & Γιαννακόπουλο;

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 31 ετών συναδέλφου τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων κάλεσε όλους τους αστυνομικούς να διαδηλώσουν με βασικό αίτημα να μην ελέγχουν τους θεατές κατά τη διάρκεια της εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους. Η πορεία ξεκίνησε από το Γουδη, και συγκεκριμένα από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ και κατέληξε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που απέκλεισε συμβολικά για λίγο την είσοδο του υπουργείου.

«το πρώτο που ζητάμε είναι ότι η αστυνομία επιχειρησιακά οφείλει να προστατεύσει τους ανθρώπους της και οφείλει να δηλώσει η ίδια ως δημόσιος οργανισμός ότι το μονοπώλιο της οποιαδήποτε βίας το έχει το κράτος και όχι ο κάθε κακοποιός. Εμείς παραχωρήσαμε τους κακοποιούς. Το δεύτερο είναι ότι η αστυνομία δεν μπορεί να είναι σεκιούριτι των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Σε όλο τον κόσμο περιπολούν τα γήπεδα και η αστυνομία είναι πέριξ του γηπέδου, στον περιβάλλοντα χώρο ή πιο μακριά για να προστατεύσει την προσέλευση και την αποχώρηση των θεατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Όσο για το γήπεδο το έχει αναλάβει η εκάστοτε ομάδα».

Δ. Πάκος Πρόεδρος ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων της Αθήνας

Κύριο αίτημα των αστυνομικών είναι τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ζητούν να απαγκιστρωθούν από τη φύλαξη των γηπέδων και να απασχολούνται με την αστυνόμευση των γειτονιών και του πολίτη.

«Είναι πολύ σημαντικό η αστυνομία να μην δεσμεύει χρόνου αστυνόμευσης για τα για Τις ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες ενώ θα πρέπει να ρίχνει βάρος στην αστυνόμευση των κοινωνιών αλλά και της ασφάλειας του πολίτη. Επιτέλους πρέπει να χαρακτηριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού πόσο επικίνδυνο, Φτάνει πια!»

Δηλωση Αστυνομικού – Διαδηλωτή στο macedonianet

Από MacedoniaNET