Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μίλησε Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Αναφέρθηκε στα περιστατικά αρνητών γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε παιδιά που δεν φοιτούν λόγο ότι οι γονείς δεν συμμορφώνονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ότι υπαρχει βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή ποινών για τους αρνητές γονείς.
«Επειδή με τις τροποποιήσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε το πταίσμα, το Υπουργείο μας, η κ. Κεραμέως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, από κοινού ανέλαβαν μια πρωτοβουλία και ήδη επεξεργάζονται την διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι είναι ένα ελαφρύ πλημμέλημα ώστε και αυτό το νομικό κενό να καλυφθεί. Μείζονα σημασία έχει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι μόνο υποχρέωση γονέων και κηδεμόνων τα παιδιά να διδαχθούν, είναι και δικαίωμα των ίδιων των παιδιών. Άρα πέρα από την διάσταση που θα έχει η πιθανή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας από γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, θα έχει πια και την ποινική τιμωρία.
Είναι ο αριθμός (των απουσιών) που κατά τους παιδαγωγούς δεν δικαιολογεί το παιδί να προχωρήσει στην επόμενη τάξη γιατί δεν έχει καλύψει την ύλη. Είναι μιας τάξεως θέμα και πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά θα χάσουν την χρονιά τους και είναι μιας άλλης τάξεως θέμα το να προχωρήσει ένα παιδί στην επόμενη βαθμίδα χωρίς να έχει καλύψει την ύλη της προηγούμενης. Είναι ένα θέμα για το οποίο κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει αβασάνιστα».
Ζέττα Μάκρη Υφυπουργός Παιδείας – Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8
«Θα γίνει πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης στα παιδιά. Μέχρι τώρα ποινική πρόβλεψη δεν υπάρχει. Αυτό θα ρυθμιστεί και θα έρθει στη Βουλή. Για τα παιδιά είναι δικαίωμα να πηγαίνουν στο σχολείο και για τους γονείς είναι υποχρέωση να τα στέλνουν».
Ζέττα Μάκρη Υφυπουργός Παιδείας – Mega TV , Live News