Μοιράσου το Άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας βολοντίμιρ ζελένσκι δήλωσε έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν οι διαπραγμάτευσης, θα οδηγηθούμε σε «έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Οπως ο ίδιος δήλωσε σε Συνέντευξη που έδωσε στο CNN:

.

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο»

.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:

.

«Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων -σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος.Και συνέχισε: «Οι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν.

.

Και μπορούμε να αποδείξουμε με την αξιοπρέπεια του λαού μας και του στρατού μας ότι είμαστε σε θέση να καταφέρουμε (σ.σ.: εναντίον της Ρωσίας) ένα ισχυρό πλήγμα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Όμως, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές.

.

Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε ευκαιρία για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

.

Δεν μπορείτε απλά να ζητάτε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει εδάφη ως ανεξάρτητες δημοκρατίες.

.

Δεν μπορώ να (τις) αναγνωρίσω, πρώτα ως πρόεδρος, μετά ως πολίτης και τρίτον γιατί δεν μπορείς να αναγκάσεις τους ανθρώπους να αγαπούν τους εχθρούς τους. Είναι αδύνατο.

.

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών πρέπει να αναφέρει ότι η Ουκρανία δεν θα χάσει την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα»

Από MacedoniaNET